Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Radio Nova kaster seg inn i frekvens-kampen

Studentradioen i Oslo, Radio Nova, har søkt kulturdepartementet om å få egen 24 timers-frekvens. Dette vil være en berikelse for offentligheten, mener Radio Nova.


RADIONYTT.NO - 01.12.05 - KYRRE DAHL
Radio Nova har eksistert i 23 år og har i hele denne tiden delt frekvens med andre lokalradioer. Nå synes ledelsen i Nova at det er på tide at også studentradioen får bedre rammevilkår. Derfor har Radio Nova sendt en søknad til samferdselsdepartementet om å få overta frekvensen som NRK Stortinget sendte på tidligere.

I søknaden heter det blant annet"...Vi mener at et slikt tilbud vil være en berikelse for og en utvidelse av offentligheten. Dette fordi studentradioene er lite tradisjonsbundne og ikke trenger å ta hensyn til et marked. Dermed blir ofte journalistikken både uredd og utradisjonell, engasjert og formidlingsvillig".

Radio Nova er absolutt ikke alene om å ønske seg denne frekvensen. Både P4 og Kanal 24 har uttrykt ønske om å overta, etter at NRK stortinget la ned sine sendinger på FM-båndet i september. I den forbindelse med dette har Post og Tele-tilsynet laget en rapport om hva man kan gjøre med ledige frekvenser i FM-båndet: Åpner for nok en riksdekkende radiokanal



 Se også:

Fare for lokalradiokaos i Halden
o1.12.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Søk i Google:

Google

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no