Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Åpner for nok en riksdekkende radio

Kanal 24 og P4 kan snart få en konkurrent. Det går fram av en rapport fra Post og Tele-tilsynet.


RADIONYTT.NO -08.11.05 - KYRRE DAHL
Neste år blir det en rekke ledige frekvenser her i landet når frekvenstillatelsen går ut for NRK`s alltid-kanaler. 1. november 2006 går NRK Mpetre, NRK Alltid Nyheter og NRK Alltid Klassisk av luften på FM-båndet, dersom de ikke får fornyet sine frekvenstillatelser. NRK har tidligere antydet at de ikke lenger vil ha disse FM-senderne og den fjerde Alltid-kanalen, NRK Stortinget, ble tatt av lufta på FM-båndet allerede i høst.

Dermed er det helt åpent hva som skal skje med 65 frekvensene som NRK har disponert. Derfor har Post og Teletilsynet (PT) laget en rapport der de trekker fram flere forskjellige muligheter. Radionytt.no har fått lese rapporten, som har fått navnet "FM6 i 2007?". PT lanserer fem aktuelle løsninger:

"1. Økt dekning for de eksisterende riksnettene (FM1-5)2

2. Etablering av nytt riksnett (som kan være uavhengig av de eksisterende) til distribusjon av f.eks ”NRK P4”, ”Kanal 24 extra” e.l)

3. Etablering av nye regional/storbyradioer

4. Økt antall lokalradioer (i samme område)

5. Økt dekning for en del lokalradioer (som da vil kunne beskrives som ”regionalradioer”)

6. En kombinasjon av 1-5."

I rapporten kommer det fram at et nytt riksdekkende nett i utgangspunktet vil kunne få 48,1 % dekning i Norge. Dette høres kanskje lite ut, men P4 hadde et utgangspunkt på bare 60 % når de fikk sin nye konsesjon i fjor. De fleste vil vel i dag betrakte P4 som riksdekkende. I tillegg til nesten 50 % dekning på en "riksdekkende" radiokanal, vil det bli en rekke ledige enkeltfrekvenser.

"PT anbefaler at arbeidet med å forberede ny tildeling av frekvenstillatelsene til NRKs ”alltid kanaler” starter så snart som mulig, slik at en tildelingsprosess kan gjennomføres i god tid før tillatelsene utløper. Vi anbefaler at det tas sikte på å tildele tillatelser med en varighet til 31. desember 2013.", skriver PT i sin rapport.



 Se også:

17,9 millioner i pluss for P4
06.11.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no