Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Årets Radiopriser 2005

NRK vant flest priser under årets Prix Radio. Vi gir deg den komplette listen med juryens begrunnelser.

Prisvinnere: Are og Odin med Kari Slåttsveen

RADIONYTT.NO -31.10.05 - KYRRE DAHL
Prix Radio 2005 er gjennomført og den gjeveste prisen "Årets Radionavn" gikk i år til "Are og Odin" på Petre. Dette er en pris der det er lytterne som bestemmer, i motsetning til resten av prisene som blir bestemt av en fagjury. I år var det leserne av VG som var valgt ut som lytterpanel, og ikke overaskende gikk prisen for "Årets radionavn" til årets mest omtalt radio- personligheter, Are Sende Osen og Klaus Sonstad, bedre kjent som "Are og Odin".

Foruten lytterprisen ble det delt ut i alt åtte priser. NRK fikk fire priser, P4 tok hjem tre seire, mens Kanal 24 vant en pris. Dermed ble det ikke en eneste utmerkelse på lokalradio, til tross for en del nominasjoner.
Vinnerne og juryens begrunnelser finner du nedenfor.
Her er listen over de nominerte

Prisen for Årets Humorinnslag gikk til Kanal 24, nærmere bestemt "Leserinnlegg mot samer" i Kommisjonen ved Johan Golden og Atle Antonsen. Juryen mener at "...innslaget viser godt artisteri og fin dramaturgi. Innslaget pirker i et sårt tema, men er likevel morsomt. Med humor som rammeverk, blir fordommer snudd på hodet ved hjelp av små, men effektive virkemidler..."

Årets Direktesending blir av juryen beskrevet som "Nyskapende, informativ og intens": P4 får prisen for "P4-sporten" ved Øyvind Knutsen. "Juryen gir denne sendingen toppscore for direkteopplevelse"

Kari Slåttsveen fra NRK P1 er tildelt prisen for Årets programleder Hun beskrives av juryen som: "...kunstner med et gjennomarbeidet prosjekt men på samme tid med et lekende språk.... har sterk personlighet og tilstedeværelse..."

Årets feature/Portrett går til Detektor, laget av Ole Jan Larsen/Eivin Berger, P2. Juryen sier: "....fremragende radioprogram i en klasse for seg. formen er dristig, men godt gjennomført..".

Prisen for Årets promo/trailer gikk til en promo laget for "Thoresen Vær så god" ved Espen Thoresen Værsågod, NRK P1. Juryen mener bl.a.:"...Denne traileren byr på seg selv på en orginal måte..."

Årets radioprogram ble "Fra tre til fire til tre" i NRK P2. Programleder: Ragnhild Silkebækken. I Juryens begrunnelse heter det: "...Programmet er preget av godt journalistisk håndverk og skiller seg klart ut i denne kategorien.."

Årets Radio-DJ" ble "Anders Van dahl" Han får følgende skryt av juryen: "...Årets Radsio-DJ skaper smidige overganger og driv i programmet med stor entusiasme.."

Den siste prisen gikk til P4 for Årets nyhets og aktualitetsinnslag Innslaget om "Mirakelgutten" var laget av Andre Winje Arntzen. Juryen mener blant annet: " (innslaget)...har en uslåelig troverdighet.... De sterke radiobildene er godt balansert i forhold til det følsomme temaet slik at innslaget engasjerer...."


Prisvinner Anders Van Dahl, her før et måltid sokker...
Les mer om den saken her



 SE OGSÅ:

Jærradiogruppen omorganiserer i Oslo og Akershus
26.10.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no