Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

P4 legger seg flate og søker P5

P4 ber om unnskyldning for en rekke av utspillene kanalen har kommet med, og vil satse på få P5.


RADIONYTT.NO - 08.01.03 - KYRRE DAHL
P4-ledelsen var usedvanlig ydmyke på pressekonferansen de hadde innkalt til i formiddag. Etter flere uker med svært harde utspill der det har blitt hintet om både korrupsjon og inkompetanse, la P4 i dag seg nærmest flate for kritikken de har fått tilbake. P4-ledelsen ba om unnskyldning for en rekke av sine utspill, "- Vi ser i ettertid at enkelte utspill som har kommet har reflektert følelsesutbruddene etter konsesjonstildelingen. Jeg har ingen problemer med å se at enkelte utspill har vært unødige følelsesladede" , sier P4-sjef Rune Brynhildsen.

Dessuten har strategien som gjelder P5 blitt forandret. P4-ledelsen sa tidligere at det var uaktuellt å søke på P5-konsesjonen, men nå har man skiftet mening, og P4 vurderer nå å søke på P5-konsesjonen dersom de ikke får gjennomslag på sin anke. "– Det ville være uansvarlig ikke å vurdere P5. Dette er et alternativ som styret er enig i," sa styreformann Jens Christian Thune på pressekonferansen i dag.

Men, dette betyr overhodet ikke at P4 gir opp kampen om sin opprinnelige konsesjonen. Tildelingen av konsesjon til Kanal 4 istedet for P4 vil bli klaget inn for EFTA`s overvåkingsorgan ESA. P4-sjef Rune Brynhildsen peker på at seks av åtte eierbedrifter i Kanal 4 mottar 30 millioner kroner i pressestøtte og 100 millioner kroner i moms-støtte. "– Her er det snakk om konkurransevridning som må være i strid med EØS-reglene om statsstøtte", sa Brynhildsen på pressekonferansen.

 Flere saker:

Her er flere saker om "P4-konsesjonen"
  • P4 fnyser av konsesjonsdokumenter
  • Mener ESA bør se på P4-konsesjonen
  • P4 fortsetter kampen om konsesjonen
  • KOMMENTAR - Tidens fiasko-minister
  • P4 mister konsesjonen

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no