Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

"Halve" regjeringen inhabile i konsesjonssaken

Tre statsråder erklærte seg inhabile da regjeringen drøftet P4-konsesjonen. Men det burde vært minst sju, skriver Dagbladet.


RADIONYTT.NO - 07.01.03 - KYRRE DAHL
"Halve" regjeringen ser ut til å ha en eller annen form for tilknytning til P4. Finansminister Per-Kristian Foss, energiminister Einar Steesnes og barne og familieminister Laila Davøy erklærte seg alle inhabile da regjeringen drøftet P4-konsesjonen på sine møter i fjor. Foss er partner med en sentral direktør i Schibsted, mens de to andre har eller hadde interesser i Vårt Land.

Men, ifølge jussprofessor Geir Woxholth burde flere statsråder erklært seg inhabile når det konsesjons-saken ble drøftet. I Dagbladet i dag ramser han opp justisminister Odd Einar Dørum, helseminister Dagfinn Høybråten, landbruksminister Lars Sponheim og samferdselsminister Torild Skogsholm, som alle skal ha en tilknytning til Kanal 4 - eierne.

Særlig Dørum får hard medfart av professoren. Han eier aksjer til en verdi av 6000 kroner i Adresseavisen, som er største eier i Kanal 4, og partiet venstre har en eierpost i en annen av Kanal 4- eierne. Dagbladet har ikke funnet noe å utsette på habiliteten til kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, som er ansvarlig for tildelingen. HUn sier forøvrig til Dagbladet at alt har gått riktig for seg

 Flere saker:

Her er flere saker om "P4-konsesjonen"
  • P4 fnyser av konsesjonsdokumenter
  • Mener ESA bør se på P4-konsesjonen
  • P4 fortsetter kampen om konsesjonen
  • KOMMENTAR - Tidens fiasko-minister
  • P4 mister konsesjonen

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no