Annonse

BBC stenger mellom og langbølge

30.05.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

BBC stenger langbølgesendere til Radio 4 og mellombølgesendere til Radio 5 Live. Den britiske statskanalen stenger også Radio 4 Xtra og gjør endringer i distriktene.


For norske radiohoder høres det kanskje gammeldags ut, men mellombølge og langbølge er fortsatt i bruk i Storbritannia. Men, det blir stadig mindre å høre på AM og nå legger også BBC ned flere av sine nett. Radio 5 Live vil ikke lenger sende på mellombølge og Radio 4 dropper langbølge-sendinger.

Dette er en del av en plan der BBC skal kutte mer enn 6 milliarder kroner årlig. Det fører også til at den digitale kanalen Radio 4 Xtra forsvinner. Dette er en radiokanal som har spesialisert seg på repriser av humor, drama og dokumentar-programmer. Stasjonen har også hatt navnet BBC Radio 7.

Distriktssendingene til BBC vil også bli forandret, blant annet vil det bli mer samproduksjon av nyheter og annet innhold mellom distriktskontorer i nærheten, melder Radio Today. Statskanalen vil også forenkle sendeplaner og droppe show som ikke oppnår nok lyttere.

Det blir også færre ansatte i BBC, i forbindelse med omorganiseringen forsvinner rundt 1000 årsverk over hele organisasjonen.

Strategien kalles digital first der hensikten er å trekke flere lyttere over på digitale plattformer som BCC Sounds, med blant annet nye formater for on-demand radio.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse