Annonse

Ny programleder for EKKO på NRK P2

06.04.2022 - Kyrre Dahl

Sven Ole Engelsvold blir ny stemme i samfunnsmagasinet EKKO på NRK P2

Sven Ole Engelsvold. Foto: Robert Rønning / NRK

Han har allerede lang fartstid i NRK og de siste årene i P2. Nå blir Sven Ole Engelsvold programleder for aktualitetsprogrammet EKKO:

- Jeg går til jobben med en herlig cocktail av følelser som kribling og nervøsitet og ikke minst ærefrykt for å være en del av et av NRK P2s mest anerkjente og respekterte programmer, sier Engelsvold.

Ekko er et aktuelt samfunnsmagasin som sendes to timer hver dag på hverdager og lørdager. Ekkos mål er å belyse aktuelle samfunnsrelaterte saker og hendelser på en måte som gir lytteren større forståelse for årsaker og sammenhenger de kanskje ikke kjente fra før.

- Før sending er det å jobbe journalistisk med å researche saker, utvikle fokus og manus, og tilpasse manus fra kollegaer. På lufta handler det om å skape god dynamikk og fin stemning mellom meg og gjestene, og tilgjengeliggjøre tidvis vanskelig stoff for lytterne, sier Engelsvold til radionytt.no.

Sven Ole Engelsvold startet sin radiokarriere i Radio 1 Jærradioen sammen med blant annet Kristian valen, Trine Grung og Øyvind Loven. Han flyttet til Oslo og ble vikar i Poprush på NRK P3, før han ble programleder i NRK P1 i programmer som Norsk på Norsk, Musikknytt, Kveldsåpent og Norsktoppen.

De siste 13 årene har han vært å høre på NRK P2, i programmer som Spillerom, Mozart og Madonna og ikke minst Kulturstripa sammen med Mona B Riise.

Han er full av stå-på vilje og motivasjon foran sin nye oppgave: - Jeg håper jeg kan være med på å sette mitt preg på programmet. I hvert fall etter hvert, sier Engelsvold.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse