FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
Radioen er verdiløs uten programledere
Sindre Møllerhaug kommenterer: ...hvis radiokanalene fortsetter å være jukeboks

Mer om Kommentarer

Foto: Sindre Møllerhaug

RADIONYTT.NO - 14.03.19 - Kommentar


Jeg har vært fast radiolytter i mange år og har på radioen blitt lei av gullspørsmålet "hva skal vi gjøre i framtiden" og påstanden "dette vil folk gjøre i alle år". Begge deler viser seg å slå feil, på grunn av at folk endrer sine vaner. Allerede i 2005 ble vanlige folk overbevist om at internett var framtiden, parallelt med tv og radio. Med smarttelefon og nettbrett viste det seg at tv, DVD-spiller og radio kunne erstattes med internett helt problemfritt. Så måtte papiravisene lage digitale betalingløsninger, tv-kanaler kom og forsvant og industrien fikk nedgangstider.

Jeg er 24 år og ble lei av CD for mange år siden. Mye rot, plasskrevende og platene ble dårlige. Radioen ved siden av var praktisk for å slippe å bruke penger på å kjøpe ny musikk. Men en uheldig utvikling var at istedenfor at to programledere snakket sammen, var det plutselig bare en programleder alene som fortalte om sangen vi hadde hørt og den neste vi skulle få høre. Det er ingen måte å bli kjent med en programleder på, men tvert imot en god grunn til å høre på noe annet enn radio.

I fjor ble jeg lei av radioen på grunn av at nesten alle kanalene var rene spillelister, eller en eller to som snakket. Før jeg hørte episode 47 av podkast-serien "Hvem slukket lyset på FM", hvor Kyrre Dahl intervjues angående produktutvikling, har jeg hørt at blant annet Radio 1 har to programledere som snakker sammen om forskjellige ting på morgenen. Det er noen uker siden, men jeg har hørt mest på lokalradio, siden jeg er vane med å for det meste kun høre nyheter, musikk og reklame.

Datamaskinen kan erstatte mange jobber, men de personlige relasjonene til mennesker blir mer personlige enn relasjonene til en datamaskin. Mennesker har problemer, løsninger, opplevelser og erfaringer. Datamaskinen gjør bare den jobben som den er innstilt for å gjøre. Hvis folk ikke får høre noe annet enn hva de kan lese selv umiddelbart, vender folk ryggen og finner noe annet å høre på. Jeg liker radio, men radio blir litt mer Spotify med nyheter og reklame hvis innholdet kun er populære og kjente sanger.

Jeg husker som det var i går at folk slo på kjøkkenradioen før de åpnet kjøleskapet som morgenrutine, men nå er det mobilen folk sjekker før de smører frokosten. Det er ikke rart, for de siste årene med FM hørte jeg de samme sangene på flere rikskanalene, spesielt de som var på FM. Kjøkkenradioen min har internett, DAB+ og FM, den er snart 9 år gammel og skal brukes ut levetiden. Det er for tidlig å si noe om planen er å kjøpe en ny radio etter den sin levetid, men hvis radiokanalene fortsetter å være jukeboks eller ligne på noe tilsvarende, blir det isåfall ingen bråhast.

Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund. Besøk gjerne hjemmesiden hans: www.sindremollerhaug.no.

Si din mening på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO