Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Lokalradioene får Alltid-frekvensene

Det er klart for en ekstra frekvens til lokalradio i de store byene. Det har samferdselsdepartementet bestemt.RADIONYTT.NO - 16.10.06 - KYRRE DAHL
I forrige uke kom meldingen om at Medietilsynet åpnet for at lokalradioene kunne få de ledige frekvensene etter at NRK la ned FM-sendingene av Alltid Stortinget. Men, medietilsynet tok forbehold om politisk avgjørelse og det er denne som nå har kommet.

"....Frekvenser som frem til høsten 2005 ble brukt til NRK Alltid Stortinget er samtidig besluttet reallokert til bruk for lokalradio. ", heter det i et brev som er sendt fra samferdselsdpartementet til Norsk lokalradioforbund. Beslutningen er tatt samtidig som det ble vedtatt at NRK skal beholde frekvensene til Mpetre, Alltid Nyheter og Alltid Klassisk. Dermed blir det en frekvens ekstra til bruk for lokalradio i Oslo, Bergen og Trondheim.

Etter at NRK meldte at de var mest interessert i å kutte FM-sendinger av sine Alltid-kanaler har en rekke aktører, både fra riksradio og lokalradio, meldt sin interesse for disse frekvensene. Samferdselsdepartementet opplyser at det ikke er mulig å klage på vedtaket om at NRK får beholde sine frekvenser, siden frekvensene ikke har vært lyst ut, og "søkerne" dermed ikke har fått "avslag". Men, når det gjelder "Stortinget-frekvensen" vil P4 og Kanal 24 ha mulighet til å klage på vedtaket.

Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Bente Klemetsdal sier til forbundets hjemmeside at dette er svært gledelige nyheter og at NLR er meget fornøyd med departementets avgjørelse. At man nå får gjennomslag for dette er svært viktig for lokalradiobransjen samtidig som det vil styrke det lokale mediemangfoldet i fremtiden, noe som er svært viktig for Norsk Lokalradioforbund.
Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Internett dobbelt så stort som radio
13.10.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info