Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NRK støtter omlegging til DMB

NRK støtter World DAB Forum som skifte navn og fokus til den nye standarden DMB. DAB-radioene vil fortsatt kunne brukes, poengterer NRK.


RADIONYTT.NO - 29.08.06 - KYRRE DAHL
I går ble det kjent at lobbyorganisasjonen World DAB Forum vil skifte navn til World DMB Forum, og dermed skifte fokus til den mer moderne digitalradiostandarden DMB. NRK støtter organisasjonen i navneskiftet: "- Vi i NRK synes det er riktig at WorldDAB Forum endrer navn til WorldDMB Forum, fordi det endrer fokus", sier radiosjef Øyvind Vasaasen til VG.

Likevel er det ingen grunn til å kaste DAB-radioen: "- Hvis man kjøper en digital radio i dag, vil man kunne spille radiokanalene i fremtiden", sier Vassaasen. DMB bygger på den samme standarden som DAB, men er mye mer effektiv og du kan også overføre TV-signaler. En DMB-radio vil kunne ta imot DAB-stasjoner, mens det er litt mer begrenset den andre veien.

Han varsler at NRK fortsatt vil satse på DAB: "- Hvis du vil bygge opp et marked for dette, må du skaffe mottakere. DAB har den fordelen at det er et masseprodukt som er lett å ta i bruk.", sier Vassaasen til VG.


Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Mener programvilkår er rasistiske
25.08.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info