Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Sterke reaksjoner på oppsigelser i P5 Solungen

De ansatte i P5 Solungen reagerer kraftig på oppsigelsene i lokalradioen, som de anser som uforståelige.


RADIONYTT.NO - 22.06.06 - KYRRE DAHL
Mail fra Kjetil Brorson Dahl, Morgenvert i P5 Solungen: "P5 Solungen har den siste tiden vært gjennom en spennende utvikling med satsning på god lokalradio - til tross for begrensede økonomiske rammer. Til tross for dette har lyttertallene bare økt og økt - og dialogen med lokalsamfunnet har vært upåklagelig. Utover det også et trofast og godt publikum som følger radioens sendinger rundt om i Norge via nettradio.

Moro er det å lage radio når nordlendinger og sørlendinger velger å sette seg foran pc'en med kaffekoppen i stedet for å skru på klokkeradioen på nattbordet og følge kanalens frokost-sending uten noen videre lokal tilknytning til Solør-distriktet.

Gjennom hèle satsningen er arbeidsstokken på Flisa oppfordret til å komme med idèer og innspill. Vi fikk senest tilbakemeldinger etter siste styremøte i begynnelsen av juni '06 tilbakemeldinger om at arbeidsplassene på Flisa-kontoret var sikret. Vi ble stadig oppfordret til å komme med idèer - noe vi naturlig nok gjorde.

Så kom sjokkmeldingen, etter innkallelse til såkalt "drøftelsesmøte" angående våre arbeidsoppgaver i P5 Solungen. Med tanke på oppspillet til disse møtene var det for mange av oss tanker om nye og endrede arbeidsoppgaver som lå i luften. I stedet fikk samtlige av oss beskjed om at ingen ville få fornyet kontrakt, og oppsigelser.

P5 Solungens ansatte innehar årelang kompetanse - og reagerer på at de oppsagtes kompetanse forespørres også etter oppsigelse - dog uten spesiell økonomisk godtgjørelse.

- Det er beklagelig, men radioens økonomi har vært anstrengt i flere år nå. Vi er imidlertid i god dialog med de det gjelder og skal komme til avtaler med dem. De kastes ikke ut rått og brutalt, sier radiolederen til avisen Østlendingen i en komentar. Dette er et forhold flere av de oppsagte ikke kjenner seg igjen i.

Radio er et mèget spesielt medium - privat og vèldig nært. Du slipper inn i folks privatliv på en vèldig spesiell måte. Selv har jeg taklet dolkingen i ryggen særdeles vanskelig. Det er veldig lett å ta til tårene og "knekke sammen" for det minste. Det er i en slik situasjon ikke lett å se for seg selv som glad og positiv programleder på radio.

Bakgrunnen for AS Østlendingens satsning på radio er at Radio Østlendingen AS har fått konsesjon til å drive radiodrift i Trysil og Engerdal. Det er samtidig inngått samarbeide med Radio-Midt Østerdal med drift av radioens "primetime" på dagtid.

I følge avisen Østlendingen håper radioleder Thomas Mølstad at de frivillige, som gjennom flere år har vært hjørnesteinen i P5 Solungen, vil fortsette å engasjere seg i radiodriften.

At et konsern med millionoverskudd må ty til gratis-arbeidende idealister for å kunne satse på nye medier er i mine øyne i utgangspunktet hårreisende.

Jeg tillater meg å stille spørsmålet:
- Hvordan skulle det bli hvis èneste kravet til avisens journalister var at dem jobbet gratis og skrev om hva som helst?
- Hadde et stort mediekonsern blitt hva det er hvis det skulle driftes hovedsaklig av èn hjørnestein, nemlig gratis arbeidene idealister?

Hvor riktig er det at gratisarbeidene idealister nå er med å "skuffe" penger inn i et selskap som drives med ètt eneste mål for øye - økonomisk profitt?

Dette til ettertanke.

Lykke til med radiodriften videre - dere får det tøft."


Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Nye frekvenser for digitalradio
23.06.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info