Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DAB må ut av Norge

...NRK er i ferd med å lukke Norge som nasjon... Kommentar skrevet av Øyvind Nondal (Norsk Tuner)

KOMMENTAR - 08.03.07 - REDAKSJONEN
NRK er i ferd med å lukke Norge som nasjon med den svært ensidige radiostandarden DAB. Det er ikke bare plassmangel for lokalradio og dårlig lydkvalitet som står på spill, men forbrukerne får ikke tilgang på ny teknologi som blant annet mobil-TV.

DAB ble utviklet i 1980-årene og er en for lengst utgått teknologi. Ensidig satsing på DAB blir i prinsippet det samme som om Norge utvikler et spesielt drivstoff som kun fungerer på bilmodeller utviklet spesielt for Norge. På samme måte som at turister ikke ville fått påfyll av drivstoff, får ikke turistene lytte på norsk radio – og motsatt, der vi som bilturister i utlandet ikke får lytte på utenlandsk radio.

Innføringen av DAB handler mest om prestisje for et utvalg av seniorer i NRK smurt med kommersielle interesser fra én annen riksdekkende radiokanal. Satsingen på DAB-radio og digitalradioutvalget må legges på is. Om det skal bli et digitalt Norge, må vi gjøre som andre land og satse på DVB-H. Både mobilprodusenter, TV-selskaper og operatører satser stort på utviklingen av mobile TV-sendinger. Nylig har Microsoft utalt at de støtter DVB-H, og mobiltelefoner fra Nokia Nseries vil i stor grad være preget med DVB-H.

sendenett for DVB-H kan utbygges sammen med det digitale bakkenettet for TV høsten 2007, og Norge kan dermed komme à jour med utviklingen. DVB-H kan brukes til både mobil-TV og radio.

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet Se også:

Om lydkvalitet i DAB
05.03.07

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no


 TVNytt.no: