Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Sju år med radionytt.no

2007 blir et spennende radio-år, kanskje kommer det en revolusjon? Radionytt.no vil følge bransjen tett i år også!

Kommentar skrevet av Kyrre Dahl, Redaktør i Radionytt.no

KOMMENTAR - 11.01.07 - REDAKSJONEN
2007 ser ut til å bli et svært spennende radioår. Nye eiere for Kanal 24, ny konsesjonsrunde for lokalradio og nye muligheter for digitalradio er noen av stikkordene. Det blir nok å skrive om for radionytt.no, som er inne i sitt åttende år som nettsted.

Ja, det er nå sju år siden radionytt så dagens lys, og veksten fortsetter. Hver dag er 2000 mennesker innom for å sjekke de aller siste nyhetene fra radiobransjen. I løpet av det siste året er det skrevet flere saker enn noensinne, nesten 500 nyhetsartikler, saker om lyttertall, kommentarer etc. Vi har det siste året satset bevisst på egensaker, det vil si saker du ikke finner noe annet sted, noe som tydelig er populært. Og dette er også vårt satsingsområde i det kommende året.

2007 er året da Kanal 24 dobler oppslutningen og går i pluss for første gang? Vel, det siste kan vi vel glemme. Det skal et mirakel til for å få den stasjonen i pluss i år, men med TV2 som eneeier ville det være merkelig om ikke de røde tallene ble litt mindre røde i år. Kanal 24 bør øke sine markedsandeler, og svaret foreløpig ser ut til å være at det skal prates mer. Det betyr normalt lenger lyttetid blant de som lytter, og kan være en riktig strategi i dagens Ipod-verden. Men, man kan risikere å støte bort de av lytterne som vil høre musikk. Jeg tviler på at det blir flere lyttere, men de hører kanskje mer på.

Lokalradioene er inne i et spennende år. I løpet av 2007 skal det avgjøres hvem som får drive lokalradio de neste årene. Tradisjonellt har de fleste fått drive videre som før, men signaler fra departementet kan tyde på at det kan bli forandringer denne gangen, først og fremst ved at det innføres en konsesjonsavgift, og nye rammevilkår som legges frem i løpet av året. Det er mulig at man i år må søke konsesjon uten å egentlig vite hva man søker på!

Men, den store revolusjonen kommer neppe hverken fra Kanal 24 eller lokalradio. Det er på digitalradio ting kan skje fort og brutalt. Det er en rekke små-revolusjoner på gang. Blant annet jobber NRK hardt for å få lov til å sende musikk på podcasting, noe som vil føre til at lytterne for første gang faktisk kan høre på akkurat hva de vil, når de vil. En annen revolusjon på gang er nettradio-tunere. Det vil si radioapparater som ser ut og brukes nesten som vanlige radioer, men tar i mot signaler fra nettradio. Prisene er på vei nedover og det blir stadig enklere rent teknisk. Tilgang til millioner av radiokanaler er sikkert et godt salgsargument for lytterne.

I tillegg vil det digitale bakkenettet for TV gjøre seg gjeldende i løpet av året. Her vil det også være plass til radiokanaler. Kanskje dukker det også opp helt nye distribusjonsformer for radio i løpet av året? For to år siden visste ingen hva Youtube var, men det ble nylig solgt for noen fantasillioner....

Og, så har vi DAB da......

Godt nytt radio-år!

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet Se også:

Telenor's nye IP-nett vil fremme nettradio
19.12.06

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no


 TVNytt.no: