Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Radiodager har kommet for å bli!

"De som ikke var der gikk glipp av noe!" Radiodager 2006 er over for denne gang, og arrangementet blir stadig bedre. Redaktøren kommenterer

KOMMENTAR - 25.10.06 - KYRRE DAHL
Da er Radiodager 2006 overstått og jeg vil gjerne skryte av arrangørene. Jeg har tidligere vært uimponert, men nå synes jeg Radiodager begynner å finne en riktig form. Det er fortsatt rom for forbedringer, men mitt hovedinntrykk denne gangen er at de som ikke var der gikk glipp av noe!

Jeg synes det var en stor fordel med flere paralelle foredrag og workshops. De økte valgmulighetene gjorde at jeg følte at jeg fikk mye mer igjen for å delta. Foredraget med Valerie Geller blir av flere trukket fram som et høydepunkt. Personlig synes jeg Gerd Leonhard var den friskeste, med sin politiske ukorrekthet. Det var lite av det jeg så som var kjedelig, men noe var selvfølgelig "gammelt nytt". Ellers så er Radiodager blitt et godt sted for networking. Radiobransjen trenger et sted der man kan møte andre enn sine faste kolleger.

Men, jeg synes fortsatt at Radiodager blir litt for snaut, i og med at det bare er en dag (hvorfor heter det RadiodagER forresten?) I praksis er det bare 5 timer med faglig innhold. Sammenlignet med Radiodays i Danmark, som går over tre dager og har program fra 9 til 18 hver dag føler jeg at Radiodager er over før det egentlig har kommet i gang. JEG VIL HA MER!!!!

Det er ingen tvil om at Workshopene var interessante, så det bør man ha mye større fokus på neste år. Det er sikkert fornuftig med begrensning på antall deltakere, men når det er fullt etter bare 10 min påmelding, sier jo det alt om interessen. Rent praktisk ble det altfor trangt i pausene på Grand Hotell, når 400 mennesker skulle kjempe seg gjennom en gang på størrelse med et bøttekott.

Jeg er absolutt positiv til at man bør ha en prisutdeling som Prix Radio og gratulerer til alle vinnerne. Det er vel fortjent. Men, hva er egentlig forskjellen på en DJ og en programleder? Og er det egentlig noe vits i kategorier der bare NRK kan vinne? Det sier også seg selv at ingen i lokalradio noengang kan bli "Årets Radionavn". Jeg har ikke fasiten på dette, men jeg legger merke til at f.eks svenskene har delt opp sine priser i egne klasser for Public Service (SR) og kommersiell radio.

Slik radiobransjen fungerer i Norge i dag blir NRK så dominerende at en liten lokalradio fra bygda ikke vil ha noen sjans dersom de skal konkurerre mot NRK, men det er ikke dermed sagt at den lille lokalradioen ikke fortjener honnør på en slik prisutdeling. Her er et forslag: Hva med å dele ut lokalradioprisen og denne "tilskuddsprisen" under Radiodager, istedet for under landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund?

Alt i alt var det et bra arrangement til bestått karakter. Ingen tvil om at Radiodager er kommet for å bli.

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet

 Se også:

Revolusjon innen lokalradio...eller?
26.06.06

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no