Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Revolusjon innen lokalradio..eller?

Kulturdepartementet har endelig lagt fram rammevilkårene for lokalradioene, og da går alle stasjoner en lysere tid i møte....eller? Redaktøren kommenterer

KOMMENTAR - 20.06.06 - KYRRE DAHL
Så kom det som mange i lokalradiobransjen har ventet på, nemlig de nye rammevilkårene. Det har vært knyttet mye spenning til hva kulturdepartementet ville gjøre etter at en arbeidsgruppe la fram sine forslag for ett år siden.

Førsteinntrykket er at departementet har vært flinke til "cutandpaste", ettersom det som står i meldingen fra kulturdepartementet er mye likt med det som sto i rapporten. Nå er ikke DET nødvendigvis dårlig for bransjen, men det jeg stusser over er at departementet bruker ord som "bør", "vurderer" etc. M.a.o de kaster hele rammevilkårsdebatten over til Medietilsynet, som er de i praksis som skal bestemme fremtiden for lokalradioene. Det blir ingen stortingsbehandling eller øvrig politisk behandling utenom departementet. Nå er selvsagt Medietilsynet de med størst kompetanse på området, men det virker for meg litt i overkant slapt å ta en rapport, som medietilsynet selv har vært med på å utforme, og slenge den tilbake til medietilsynet. Hva er det vi da har ventet ett år på, egentlig?

Når det gjelder innholdet i rapporten, så er det ikke så mye nytt. Departementet synes det høres bra ut med større konsesjonsområder, noe bransjen har jobbet med i flere tiår. Jeg har stor tro på at det vil fungere, dersom aktørene gjør det frivillig og ingen småradioer føler seg overkjørt. Å utvide konsesjonsperioden fra fem til sju år vil være en fordel for de aller fleste, så der får departementet tommelen opp!.

Da er jeg mer skeptisk til kravet om lokalt innhold. Kravet i seg selv er greit nok, men hvordan i all verden skal man definere lokalt innhold og enda verre: Hvordan skal dette kontrolleres? Skal medietilsynet nå utplassere spioner, eller må de lide seg gjennom timevis med opptak for å måle antall sekunder med noe som kanskje på en godværsdag kan kalles lokalt innhold?

Er dette revolusjonen lokalradiobransjen har ventet på....eller?

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet

 Se også:

Hurra for lokalradioene
27.04.06

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no