Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Hurra for lokalradioene

Norske lokalradioer er ikke hva de en gang var. Det er konklusjonen etter siste helgs landsmøte i Norsk lokalradioforbund. Redaktøren kommenterer
KOMMENTAR

KOMMENTAR - 27.04.06 - KYRRE DAHL
Vandrehistoriene om landsmøtene i Norsk lokalradioforbund er mange. Det er ikke så mange årene siden de kommersielle og de idèelle radioene var så i tottene på hverandre at det gikk på helsa løs for enkelte. Det er heller ikke så lenge siden at "alle" var størst. På landsmøtet i 2000 f.eks snakket undertegnede med 5 forskjellige radioer som alle hevdet at de var landet største.

Det meste av denne useriøsiteten er nå forsvunnet i lokalradiobransjen. Krigen mellom de små og store er definitivt over, og grunnen til det er kanskje det som gir mest grunn til håp for lokalradioene. De små radioene, inkludert både bygderadioer og religiøse radioer har etter hvert blitt profesjonelle, om ikke i penger, så i holdning.

På et landsmøte som egentlig var litt kjedelig, og kanskje det er en sammenheng, var det det samme å høre overalt, både fra radioene selv, utstillere og reklamebransje. Lokalradioene har blitt mye mer seriøse, noe som blant annet medfører at de kjøper bedre ustyr ( og kan betale for det ), de fremstår som mer ryddige ovenfor omverdenen og de lager ikke bråk på et landsmøte.

Antageligvis er det vi ser nå, en konsekvens av at bransjen tross alt er over 20 år gammel. De opprørske tenårene er over, og de verste cowboyene er ute av markedet. Det er heller ikke lenger noen stor motstand mot at det går an å tjene penger på radio, tross alt må alle ha inntekter for å overleve.

Når det er sagt, virker det som om politikerne ikke er helt med ennå. Hvem husker ikke en viss AP-sekretær som for få år siden hevdet at lokalradio kun skulle være for frivillige idealister. Det virker som den politiske situasjonen er noe bedre, men fortsatt var det mange som var temmelig fortvilet over politkernes holdninger til lokalradio.

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet

 Se også:

Mysteriet med de forsvunne P4-lytterne
11.04.06

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no