Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Nå må Kanal 24 snart gjøre noe!

P4 går oppover, mens Kanal 24 går nedover. Dette kan ikke Valebrokk leve med! Redaktøren kommenterer


KOMMENTAR - 20.02.06 - KYRRE DAHL
I løpet av den siste uka har vi blitt kjent med de økonomiske resultatene for både Kanal 24 og P4. At P4 gikk med overskudd, var ingen bombe, men at de skulle klare et så stort overskudd er mildt sagt imponerende. At Kanal 24 skulle gå med underskudd var heller ingen bombe, men det som skuffer mest, er at de i fjerde kvartal faktisk gik feil vei!

Kanal 24 har nå svidd av 200 millioner kroner i løpet av to år, og det er ikke antydning til at det lysner. I fjerde kvartal ble til og med inntektene lavere enn i samme priode året før. Nå må Kanal 24 gjøre noe! Det sier seg selv at ingen eier kan leve med å kaste 100 millioner ut av vinduet hvert år. Jeg er skuffet over at Tv2-sjef Valebrokk ikke har tatt tak i problemet, noe han burde ha full mulighet til å gjøre nå som han sitter med aksjemajoriteten.

Hvis man snur dette litt på hodet, så har Kanal 24 en omsetning på 63 millioner i året. Et beløp som man skulle kunne klare å lage en riksdekkende radio for, dersom man gjør ting riktig. Om man samtidig har råd til å følge opp alle de politiske vilkårene er en helt annen sak. Det blir selvsagt ikke overskudd i "P4-størrelse" av den slags omsetning, men hva Kanal 24 bruker 140 millioner i året på, er vanskelig å forstå. For meg virker det fortsatt som det er overflod av folk, og ettersom man satser på kjendiser, blir det til og med overflod av dyre mennesker, uten at det ser ut som man tjener stort på det.

Det som TV2 og Kanal 24 snart må innse, er at det å konkurrere med P4 med dagens opplegg er en utopisk drøm. Når man går ned i omsetning i en periode der man ikke lenger kan skylde på barnesykdommer, forteller at man er i ferd med å nå et metningspunkt. Så hvis ikke man gjør noe drastisk nå, så må man leve med 100 millioner i underskudd i året, eller ta en prat med skifteretten.

For å være litt positiv, så er jeg blant de som er overbevist om at det er marked for mer enn P4 her i landet. P4 er en god radio, absolutt den beste i Norge i sitt slag, men at det ikke skule være marked for andre typer radio, vil være det samme som å si at vi trenger bare en type ost. Omsetningen pr.lytter er nogenlunde den samme hos P4 og Kanal 24, og vi kan tydelig se at omsetningen totalt ( P4+Kanal24 ) er økt kraftig. Jeg har ingen konkrete tall, men det er sålangt ikke meldt om spesiellt dårlige tall for lokalradio heller, slik at radiomarkedet som helhet har fått en kjempeboost siden Kanal 24 kom på banen. Så, en ting har da Kanal 2...eh 24 lykkes med.

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet

 Se også:

Seks år med Radionytt
23.01.06

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no