Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Seks år med Radionytt

I disse dager kan radionytt.no feire seks års bursdag, og samtidig konkludere med at radio har aldri vært mer spennende enn nå. Redaktøren kommenterer


KOMMENTAR - 23.01.06 - KYRRE DAHL
Etter seks år med radionytt.no, er det hyggelig å kunne konstatere at interessen for radio er større enn noensinne. Den enkleste måten å se det på, er ved å lese av statistikken til radionytt.no, som i desember hadde 2583 unike besøkende hver dag ( i gjennomsnitt!). Det er mer enn dobbelt så mange som på samme tid året før. I 2005 produserte vi 284 artikler om radio, det er en økning på 40 % sammenlignet med året før. Og hovedgrunnen til den økningen er enkelt og greit at det er stadig mer å skrive om fra radiobransjen.

Og hvordan ser dette året ut til å bli? Absolutt spennende! Vi kommer stadig nærmere en digital radiohverdag. Det er grunn til å tro at DAB-salget vil øke i år også. Til tross for noe negativ omtale, så har DAB fått mye gratis PR i mediene de siste månedene, og dersom NRK gjennomfører sin varslede FM-kutt av Mpetre og Alltid Nyheter, vil mange lytterne faktisk finne en grunn til å kjøpe seg en DAB-radio.

I tillegg kommer nå nettradiotunere på markedet. Foreløpig er de noe knotete å bruke, fordi du er nødt til å koble deg inn på f,eks et trådløst nettverk, men på den annen side er tilgang til tusenvis av radiokanaler fra hele verden sikkert et godt argument for mange lyttere.

På FM-båndet skjer det også ting, lokalradioene skal i løpet av året stake ut sin fremtid foran neste konsesjonsrunde, som allerede er utsatt med ett år. Orkla og A-pressen/ Jærradiogruppen har i de siste par årene kjøpt seg opp i diverse radiostasjoner, og det er vel grunn til å vente at de benytter den nye konsesjonsrunden til å ytterligere befeste sine posisjoner.

For Fm-båndet knytter det seg kanskje mest spenning til hva som skal skje med de frekvensene 'som evt. blir ledige når NRK sender mpetre og co. over på kun DAB. Dette skal skje allerede til høsten, og kan ifølge en rapport fra post og tele-tilsynet gi plass til flere nye kanaler, ja faktisk en helt ny riks-kanal, dersom det er politisk vilje til det. Og akkurat det er vel også poenget, hvor vil politikerne at denne bransjen skal gå?

På den annen side så får man neppe mye betalt for en spådom om at Kanal 24 også i år vil gå med underskudd. Selv om Kanal 24 har vist tegn til bedring, så går det for tregt. Vil Valebrokk ta affære i år, og hvis så skjer, vil P4 da miste lyttere? Følg med på radionytt.no også i året som kommer.

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet

 Se også:

Tidenes dårligste timing?
22.12.05

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no