Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Det er nå det begynner!

I dag kom meldingen vi har ventet på. TV2 overtar nok aksjer til å ta kontroll over Kanal 24. Dermed er krigen med P4 i gang for alvor. Redaktøren kommenterer


KOMMENTAR - 06.10.05 - KYRRE DAHL
Sånn umiddelbart ser ikke nyheten så stor ut. Tv2 øker sin aksjepost i Kanal 24 fra 49 til 51 %. Det er en liten økning, men konsekvensene er store. Det betyr at Tv2 ikke lenger behøver å bli enige med alle de øvrige aksjonærene om hvordan Kanal 24 skal drives, og får ubegrenset fullmakt til å styre produkt og reklamesalg. Og, ikke minst, det betyr at Tv2 kan samkjøre alt de vil med resten av selskapene i TV2-gruppen.

Så, hva betyr det i praksis? Jo, det er først nå radiokrigen virkelig starter! Kanal 24 har sålangt vært et millionsluk med få lyttere, og uten at jeg sitter med detalj- kunnskaper fra styrerommet i Kanal 24, så er jeg ikke tvil om at det har vært hete debatter der, med mange rare kompromisser som resultat. Nå blir det andre boller....

P4 har bevist at det går an å tjene penger på Radio. Tv2 har bevist at de kan butikk. TV2 og radio er derfor en kombinasjon som garantert er suksess. Regn med enda mer TV2-profil på programmene, kraftige kutt i all programproduksjon som ikke fenger lytterne, og et reklame- salg man ikke har sett maken til. Det forundrer meg ikke om vi nå får et blodbad blant de ansatte i Kanal 24. Nyhetene vil i størst mulig grad bli samkjørt med TV2 og Nettavisen. Reklamesalget vil bli sammen med Tv2 ( og andre ). Egentlig trenger man bare noen få programledere og et par nyhets- opplesere, så da må vel 75 % av staben i Kanal 24 finne seg noe annet å gjøre.

P4 vil nok svare, med stor tyngde, men jeg tror at Kanal 24 vil gjøre et kvantesprang på lyttertall og i inntekter. Dermed kan Kanal 24 være en gullgruve for Tv2 allerede neste år. Om de slår P4 er et mer vrient spørsmål å svare på. Hvis jeg skal stikke fingeren i lufta i dag, vil jeg si at Kanal 24 kan være større enn P4 om to år, men P4 er profesjonelle til tusen, og kan svare på utfordringen, så jeg ville ikke veddet på det. Men, at konkurransen vil hardne til, er det ingen tvil om.

Den observante leser vil oppdage at jeg har ikke nevnt "konsesjonsforpliktelser" så langt i denne kommentaren. Det er helt bevisst. Men, Kåre Valebrokk klarer nok den biffen også. Alt i alt ligger det an til en spennende radiofremtid.

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet
 SE OGSÅ:

Og vinneren er: TV2
09.06.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no