Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Og vinneren er: TV2

Det har ligget i luften lenge, men med dagens meldinger kan vi vel kjapt slå fast at Kanal 24 snart blir Radio TV2. Redaktøren kommenterer


KOMMENTAR - 09.06.05 - KYRRE DAHL
Vi som ikke har flere titalls millioner til overs på bank-kontoene våre har lenge lurt på hva i all verden det er Kanal 24 driver med, og ikke minst hvor lenge gidder disse avisene å kaste millioner ned i et selskap som har slående likheter med det man i verdensrommet kaller et sort hull. Derfor er dagens meldinger mye mer sensasjonelle enn de ser ut til.

Det er neppe helt tilfeldig at styreleder i TV2, Alf Hildrum antyder at det jobbes med ny eierstruktur i Kanal 24, omtrent samtidig som Schibsted-Sjefen Kjell Aamot ikke vil bruke mer av Fædrelandsvennens og Adresseavisas penger på Kanal 24. Det betyr i praksis fritt frem for TV2. Jeg tviler på at Agderposten har så veldig mye å stille opp med sammenlignet med TV2. Hvordan det vil skje er uklart, men man trenger ikke være synsk for å se at Kanal 24 kommer til å bli fullstendig dominert av TV2 i løpet av året.

Da har man fått den smålatterlige situasjon at et selskap som ikke fikk konsesjon selv, kommer inn og overtar selskapet som fikk konsesjon. Man kan jo bare lure på hvorfor ingen myndigheter til nå har reagert på at et og samme selskap innehar det som i utgangspunkter er den beste TV-konsesjonen OG den beste radiokonsesjonen. jepp, jeg vet at P4 er mye større i dag, men Kanal 24 har i utgangspunktet bedre senderdekning.

Når det er sagt, har jeg personlig ingenting imot TV2, og som lytter tror jeg at vil være positivt at TV2 overtar Kanal 24. De har jo dominert Kanal 24 på mange måter allerede, men sålangt har jeg en følelse av at det har blitt mye kompromisser om både det ene og det andre i Kanal 24. Jeg tror TV2 vil kjøre en mer strømlinjeformet og publikumsvennlig radiokanal. Situasjonen er nok mindre lys for de som jobber i radiokanalen. Bruk av øks er i ferd med å tvinge seg fram uansett, men når Tv2 får all makt, går det neppe lenge før oppsigelsene kommer på løpende bånd. Men, om det vil gjøre Kanal 24 større enn P4 er en helt annen sak.

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet
 SE OGSÅ:

Voldsom interesse for lokalradio
23.04.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no