Kommentar:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Verden er snudd på hodet

Denne uka er radioverdenen blitt snudd på hodet. Før var Kalle helten og Valgerd skurken. Denne uka var Valgerd helten. Redaktøren kommenterer


KOMMENTAR - 19.02.05 - KYRRE DAHL
Det er nå litt over en uke siden bomben smalt i radiobransjen. En sammenslåing av P4 og Kanal 24 var vurdert av de respektive eierne, og jeg skal ikke gjenta meg selv, men et fusjonert radioselskap vill komme i en monopolstilling på riksreklame. I løpet av uka har det kommet fram at planene har vært grundigere diskutert enn det man først fikk inntrykk av, men også at en fusjon vil møte stor motstand hos myndighetene.

Endelig kom kulturminister Valgerd Svarstad Haugland på banen, med et svar som var sterkere enn ventet. Hun gjorde det klart at en slik fusjon er helt uaktuellt. Dagen etter så står det å lese i en av landets ledende aviser at advokatene til P4 og Kanal 24 fortsetter med å forsøke å finne smutthull i lover og konsesjonsbestemmelser som gjør at Valgerd blir satt ut på sidelinjen.

Dette får den pussige konseskvens at Valgerd denne uka blir stående som den fornuftige og robuste personen i dette "spillet", mens Kanal 24/ P4 og da særlig Kalle Lisberg fremstår som skurkene som vil ta seg til rette uansett hva myndighetene måtte mene. Dette er en oppførsel som gjorde at P4 fikk mye sympati når de mistet sin forrige konsesjon, og den gangen ble Valgerd fremstilt som skurken som tok fra en million lyttere radioen deres. Med andre ord er verden nå snudd på hodet, Valgerd er helten og Kalle er skurken.

Det er mye bra i at folk ( les bedriftsledere ) er kreative, og forsøker å sprenge grenser. At noen er i opposisjon til regjerende myndigheter er stort sett bare sunt i et demokrati, men nå risikerer P4 å miste mye av sympatien de fikk for to år siden. Jeg synes disse fusjonsplanene lukter hevngjerrighet ( nå skal vi ta igjen for sist ), og ikke minst en stor dose rå kapitalisme ( her skal vi tjene enda mer penger ). Det er absolutt ingenting galt i å tjene penger, men utnytte markedsmakt i et monopol er som kjent ikke lov ( bare spør Tine! )

Har du en kommentar til dette, skriv din mening i Forumet
 SE OGSÅ:

Genialt meningsløst
11.02.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no