Kommentar:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Genialt Meningsløst

Fusjon av Kanal 24 og P4 er selvsagt genialt ut fra bedriftsmessige hensyn, men likevel noe av det dummeste jeg har hørt etter snart 20 år i radiobransjen. Redaktøren kommenterer


KOMMENTAR - 11.02.05 - KYRRE DAHL
I dag kom en de rareste nyhetene jeg har hørt fra radiobransjen på lenge. P4 og Kanal 24 vurderer å slå seg sammen! Det fusjonerte selskapet vil få et tilnærmet monopol på riksdekkende radioreklame i Norge, og et monopol er jo alltid kjekt å ha når man driver business. Dessuten vil selvsagt økonomien i Kanal 24 bli betraktelig bedre, og P4 trenger ikke lenger å bekymre seg over svake sendere. Kostnadene blir lavere og inntektene blir neppe så veldig mye lavere, ettersom man fortsatt vil sende i to kanaler. Og jada, jeg vil gjerne ha en sterk konkurrent til NRK, absolutt.

Så opplegget er jo genialt, men det er også så bortinatta meningsløst som det er mulig å få til. Hele vitsen med å lage en femte rikskonsesjon, var jo nettopp det å skape konkurranse i markedet. To kanaler med de samme eierne vil jo absolutt ikke være konkurrenter. En fusjon mellom P4 og Kanal 24 er jo akkurat det samme som å slå sammen Rimi,Prix, Rema og Norgesgruppen på matvaresiden. Ifølge Dagens Næringsliv er jussen tolket slik at P4 ikke har lov til å være inne i flere konsesjoner, mens Kanal 24 derimot har lov. Dette virker jo helt høl i hue! Enten er det en i departementet som har driti på draget eller så bør juridisk rådgiver i P4/Kanal 24 snarest få sparken. Melk+Brød smaker da akkurat det samme som Brød+Melk, uansett hva advokatene måtte mene om det.

Dessuten, lytterne vil jo ikke få noen glede av en fusjon, for kulturdepartmentet har jo ved flere anledninger sagt at de redaksjonelle konsesjonsforpliktelsene må overholdes uansett eierskap. Og hvorfor skal man lage god radio, når man er størst og best uansett hva man pøser ut over eteren. For å være ærlig tror jeg ikke noe på dette utspillet, det virker som en spøk, eller er det rett og slett aktørene som på død og liv skal teste hvor grensene går?

Har du en kommentar til dette, skriv din mening i Forumet
 SE OGSÅ:

P4 bekrefter fusjons-planer
11.02.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no