Lyttertall:
TILBAKE TIL.....LYTTERTALL    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Mix Megapol øker etter oppkjøp

Det svenske radionettverket Mix Megapol øker kraftig på den siste lyttermålingen fra SIFO. De er likevel langt under Rix Fm.


RADIONYTT.NO - 14.08.06 - KYRRE DAHL
I Sverige er det nå bare en håndfull uavhengige lokalradioer igjen, etter at SBS Radio kjøpte opp Fria Medias radioer, og gjorde de fleste av dem til Mix Megapol-stasjoner. På den første kvartalsrapporten etter oppkjøpet går Mix Megapol klart fremover, men det er også negative nyheter for SBS. I hele Sverige øker Mix Megapol fra 7,3 % til 9,7 % daglig oppslutning, viser tall fra SIFO.

Det betyr at Mix Megapol fortsatt er langt bak sin hovedkonkurrent MTG`s Rix FM, som i andre kvartal hadde en oppslutning på 18,2 %, og det var en økning på 0,9 % fra kvartalet før. Oppkjøpet av radiostasjonene til Fria Media har heller ikke gått smertefritt for SBS. I flere områder er lyttingen gått kraftig ned sammenlignet med før oppkjøpet. I Helsingborg hadde Radio Stella ( nå Mix ) 20.2 % i første kvartal, nå har Mix Megapol bare 13,6 %, melder OnAir.

I Stockholm gjør Lugna Favoriter et byks oppover, fra 7,8 til 8,6 % oppslutning i andre kvartal. Det er likevel ikke nok til å rokke ved nummer en, Rix Fm, som holder seg stabil på 9,6 %. Mix Megapol er også stabil som nummer tre på 6,5 %, tett fulgt av The Voice på 5,6 % og NRJ på 5,4 %. Kvartalets taper er Svenske Favoriter, som går fra 3,8 til 3,3 % oppslutning. Se også:

God sommer for P4
10.08.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonser: