Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NEDERLAND: RTL saksøker staten

RTL Fm, som ble fratatt konsesjonen på grunn av en tabbe av Nederlandske myndigheter, går nå rettens vei for å holde seg på lufta



RADIONYTT.NO - 31.05.06 - KYRRE DAHL
RTL Fm, en relativ nystartet riksradio i Nederland, ble i mai fratatt konsesjonen fordi myndighetene hadde en gjort en feil i konsesjonstildelingen. RTL hadde sikret seg konsesjonen med basis i Nederlandsk musikk, men en domstol bestemte at 100% NL skulle få konsesjonen fordi de ville servere mer Nederlandsk musikk enn RTL, som på sin side var villig til å betale mer for konsesjonen.

Les mer på: NEDERLAND: RTL mister konsesjonen

Men, RTL vil ikke legge seg flate for beslutningen og har nå anket vedtaket inn for en høringsdomstol, som skal ta opp saken før RTL etter planen skal stanse sine sendinger. Vedtaket i denne høringen kan også ankes videre til en høyere instans, men dette kan ta opptil ett år å gjennomføre. Ifølge Media Network Weblog er det ingen av partene som ønsker å vente i usikkerhet et helt år, og man ser derfor på muligheten for å skaffe nye frekvenser slik at begge stasjonene kan få være på lufta. Det blir i tilfelle den fjortende riksdekkende radiokanalen i Nederland.



 Se også:

USA: Howard Stern og CBS enige om forlik
29.05.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no