Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NEDERLAND: RTL mister konsesjonen

I dag kom sjokkbeskjeden i Nederland: RTL er fratatt konsesjonen fordi myndighetene har gitt den til feil selskap.



RADIONYTT.NO - 19.05.06 - KYRRE DAHL
Den Nederlandske radiobransjen er i sjokk etter at myndighetene landet i dag offenliggjorde at RTL Fm, so har hatt konsesjon for riksdekkende radio siden 2003, nå blir fratatt konsesjonen. Den vil istedet gå til 100 % NL. Skiftet skjer 8. juli, skriver Radionyt.com.

Bakgrunnen er en dom der myndighetenes tildeling av konsesjonen er kjent ugyldig. I Nederland ble de nye konsesjonene ( 2003 ) delt ut etter både formatpakker og auksjon. RTL Fm fikk tilslaget på konsesjonen for Nederlandsk musikk, fordi de lovte minst 30 % Nederlandsk musikk, og var villig til å betale 23.000 euro. Samtidig søkte 100 % NL på konsesjonen med et løfte om 70 % Nederlands musikk, men de ville bare betale 8000 euro. Domstolen har bestemt at det er musikkandelen som skal være det viktigste og ikke den som betaler mest penger.

100 % NL er eid av det finske selskapet RadioCorp Oy, som for tiden ikke har noen radiostasjoner i Nederland. De har likevel studiofasilitetene klare, og ønsker å gå på lufta så fort som mulig. Konsesjonen vil gjelde til 1. september 2011.



 Se også:

USA: CBS Radio går for PPM
19.05.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no