Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Ny riksradio i strid med konsesjonen

En ny riksradio vil være i strid med forutsetningene når vi fikk konsesjon, mener Kanal 24


RADIONYTT.NO -08.11.05 - KYRRE DAHL
Post og Teletilsynet (PT) har lansert flere forslag til hva de 65 frekvensene, som blir ledige neste år, kan brukes til. Dette er de frekvensen NRK i dag benytter til sine Alltid Kanaler, som f.eks Alltid Nyheter. Ifølge PT vil det bli plass til nok en riksdekkende radiokanal, FM6, i tillegg til P4, Kanal 24 og NRK`s tre hovedkanaler.

"Dette tror jeg ikke blir noe av", fastslår Kanal 24-sjef Jan Erik Pedersen. "En ny rikskanal vil være i strid med de forutsetningene som lå til grunn når vi fikk vår konsesjon" sier han til radionytt.no. Han legger til at det samme vil være tilfelle for P4. Kanal 24 og P4 er i dag de eneste som har lov til å sende riksdekkende kommersiell radio i Norge. "Det er svært usannsynlig at myndighetene vil tillate enda en aktør", sier Pedersen. De aller fleste er kjent med Kanal 24`s problemer, både med lyttertall og særlig økonomi.

Pedersen stiller også spørsmålstegn ved hensikten med å fokusere på FM-frekvenser når man nå går mot digitalisering av radio "FM er ikke fremtiden", sier han. På den annen side, har Kanal 24, etter det radionytt.no erfarer, selv søkt om få overta noen av de frekvensene som blir ledige. I første omgang gjelder det frekvensen som NRK Stortinget brukte i Oslo. Denne har også P4 søkt om å få overta. NRK Stortinget avsluttet sine fm-sendinger i september.



 Se også:

Åpner for nok en riksdekkende radio
08.11.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no