Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Det viktigste er flere kanaler

Den viktigste grunnen til at lyttere vil Kjøpe DAB-radio er flere kanaler. Det kom fram under Radiodager, der Kalle Lisberg også avslørte at P4 faktisk er mer opptatt av innhold enn penger. Les vår rapport fra Radiodager nedenfor.


RADIONYTT.NO -31.10.05 - KYRRE DAHL
Radiodager 2005 ble arrangert fredag 28. oktober med nesten 300 deltakere på Edderkoppen i Oslo, men en påfølgende fest og prisutdeling på Månefisken. Klikk her for vinnere av årets radiopriser 2005 Det var nybakt kulturminister Trond Giske som åpnet både radiodager og Prix Radio senere på dagen. Han startet med å fortelle at han er en varm tilhenger av radio, og han ser fram til å være med på den digitale revolusjonen.

Nytt av året var en egen seanse med britisk radio, der adm.dir Keith Pringle fra Capital Fm i London var første mann ut. Capital var i en årrekke Londons desidert største kommersielle stasjon, men er nå nummer tre blant de kommersielle i storbyen. Pringle fortalte mye om Capital og ga tydelig inntrykk av at konkurransen er blitt mye hardere og at han så det nødvendig å smalne inn produktet for å "superserve" det utvalgte segmentet. Et av hans stikkord for suksess var å skape aktiviteter som folk i byen snakket om, og vi fikk vel ellers inntrykk av at de viktigste programlederne i Capital for tiden var mer eller mindre småsprøe.

John Evans, musikksjef for BBC Radio 3 fortalte at de satset nå på ganske annerledes radioprogrammering enn tidligere. Radio 3 er BBC`s kulturkanal med mest klassisk musikk, og i sommer bestemte de seg for å kjøre Beethoven nonstop i seks dager, et tiltak som ble svært godt motatt. I tillegg ble Beethovens symfonier lagt ut for gratis nedlasting på BBC`s hjemmesider. Etter noen få uker hadde disse blitt lastet ned utrolige 1,4 millioner ganger.

Det viktigste for lytterne når de velger DAB er økt utvalg av kanaler. Det kom klart fram i en undersøkelse som Ian Dickens, direktør i DRDB la fram under Radiodager. I England er det nå solgt 1,8 millioner DAB-apparater, og de aller fleste lytterne får på den måten tilgang til en rekke kanaler som ikke ellers er tilgjengelig på FM-båndet. Dickens slo ellers fast at fremtidens radio er digital og at undersøkelser viser at de som har DAB hører 14 % mer på Radio.

Hans Petter Danielsen hadde også en kort utredning om dagens DAB-situasjon, der det blant annet kom fram at de første lokalradioene trolig er på DAB i løpet av neste år, og at DAB-utvalget kommer med sin rapport i desember. I den påfølgende spørrerunden avslørte Pringle i Capital at han så på DAB som et av flere digitale plattformer som radio kommer til å sende på i fremtiden.

Kanal 24-sjef Jan Erik Pedersen tror selv at Kanal 24 overholder sine konsesjonsforpliktelser. Det kom fram under en løgndetektor-test av landets radiosjefer.P4-sjef Kalle Lisberg fikk tommelen opp da han svarte ja på spørsmålet om innholdet er viktigere enn pengene for P4, mens NRK`s Radiosjef Øyvind Vasaasen gikk på en smell da han ble spurt om det var aktuellt å slå sammen flere distriktskontorer i NRK. Vasaasen avviste forslaget, men løgndetektoren avslørte at han egentlig mente det motsatte. Dette ble dog sagt i en høyst uformell og humoristisk ramme.



 Se også:

Årets Radiopriser 2005
31.10.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no