Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

USA: Sirius satser på egen Elvis-kanal

Liker du Elvis Presley? Nå satser Sirius Satelite Radio på Elvis 24 timer i døgnet. Og, nei, det er ikke noe pr-stunt.


RADIONYTT.NO - 30.08.05 - KYRRE DAHL
Det er ikke uvanlig at radiokanaler kjører spesialdager eller uker med bare en artist eller bare en type musikk. Det er mer uvanlig at et større selskap vil satse på permanente radiokanaler av den typen. Men, Sirius Satelite Radio, som leverer digitalradio over satelitt i Nord-Amerika, mener at tiden nå er inne for "extreme niche" eller ekstreme nisje-kanaler.

Elvis Radio har allerede eksistert i ett år, som et prøveprosjekt, og det var endel eksperter som trodde at det var et pr-stunt, men Sirius har nå bestemt seg for å satse på nonstop Elvis Presley 24 timer i døgnet hele året. Kanalen har 2700 innspillinger å velge mellom. Og ikke nok med det, studioet til Elvis Radio ligger i det berømte huset til Elvis, Graceland, som har 600 000 besøkende årlig.

(KORRIGERING: En Elvis-fan har tipset oss om at studioet til Elvis Radio ikke ligger i selve huset Elvis bodde i, men i et av de mange byggene som omkranser den orginale bygningen, hele området kalles Graceland, Vi takker for tipset! )

Elvis Radio er mye mer enn en jukeboks. Kanalen har 12 DJ`s som alle er eksperter på Elvis, og her kan du blant annet få høre hva Elvis sa og gjorde og tenkte osv. "When Sirius asked me if I wanted to program a channel committed solely to Elvis, it was a no-brainer," sier Scott Lindy, programsjef i Elvis Radio til Los Angeles Times. " ""Everybody has an Elvis connection. I don't care who you are or where you're from, you know who Elvis is. This is no gimmick, we're not going away."

Elvis Radio er en av de 130 radiokanalene Sirius tilbyr i sitt nettverk, og hensikten med den ekstreme nisjen er å tilby et produkt som lytterene er villige til å betale for, altså reklamefri radio.




 Se også:

EUROPA: Murdoch bekrefter salg av Sky Radio
25.08.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no