Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

10 år med Alltid Klassisk

Verdens første heldigitale radiokanal har i dag vært på lufta i 10 år.


RADIONYTT.NO - 01.06.05 - KYRRE DAHL
1. juni 1995 startet verdens første heldigitale radiokanal, NRK Alltid Klassisk. Det betyr at nisjekanalen har rukket å bli 10 år gammel. Alltid Klassisk er som navnet sier en kanal som sender klassisk musikk 24 timer i døgnet og har nå 40 000 daglieg lyttere. Kanalen er tilgjengelig på DAB, Internett og på FM-båndet i noen utvalgte byer.

Alltid Klassisk er forøvrig en i NRK-sammenheng svært billig kanal: "Alltid Klassisk ble rasende billig. Vi åpnet med et budsjett på to millioner kroner, altså 0,2 prosent av NRKs årsbudsjett for å lage Skandinavias største konsertsal, med høyverdig innhold og kontinuerlig drift. Kåre Willoch var styreleder i NRK den gang, og ble så glad i Alltid Klassisk at han mente kanalen rettferdiggjorde lisenspengene alene. sier Tor Fuglevik til Aftenposten. Det var han som var initiativtageren til Alltid Klassisk.

Fra 2007 er planen at Alltid Klassisk skal forsvinne fra FM-båndet, sammen med Mpetre og Alltid Nyheter. Da blir det enda mer enn i dag en ren heldigital radiokanal. Vil du høre på Alltid Klassisk, klikk på linken nedenfor:

LYTTE.NO - Nettradioportalen




 SE OGSÅ:

Klager på den nye lokalradioen i Halden
01.06.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no