Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Vi hører mindre på radio

Til tross for flere kanaler, hører nordmenn mindre på radio enn før, ifølge SSB.





RADIONYTT.NO - 25.04.05 - KYRRE DAHL
Statistisk Sentralbyrås årlige medieundersøkelse er negativ for radiobransjen. Etter mange år med stabil radiolytting, gikk tiden nordmenn bruker på radio ned med 11 minutter i 2004 sammenlignet med 2003. Totalt hørte nordmenn 80 minutter på radio hver dag i snitt i fjor. Det er en kraftig nedgang fra 91 minutter året før.

Tallene er ikke minst overraskende med tanke på at det i fjor kom nok en riksdekkende radiostasjon på lufta. "– Det som er litt pussig er at vi har fått en liten nedgang på radiolytting. Her har antall minutter brukt på radiolytting ligget på samme nivå i flere år.", forteller Odd Vaage i Statistisk Sentralbyrå til Kampanje. Hans tall forteller at Kanal 24 har tatt minutter fra P4, mens NRK holder seg konstant.

Ifølge SSB er andelen som hører på radio på en gjennomsnittsdag konstant, på 58 %. Tallene avviker altså noe fra TNS Gallup sine, men styrkeforholdet mellom kanalene er konstant: NRK P1 er landets største kanal med 37 % oppslutning, Kanal 24 seks prosent, mens P4 er helt nede på 16 %, ifølge Kampanje.




 SE OGSÅ:

40 år med Ti i Skuddet
21.04.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no