Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Større områder og mer lokalt innhold

Større konsesjonsområder og større krav til lokalt innhold er noen av hovedtrekkene i rapporten om rammevilkårene for lokalradio som ble lagt fram i dag..


RADIONYTT.NO - 01.04.05 - KYRRE DAHL
Kulturdepartementet satte i fjor ned et arbeidsutvalg som skulle se på rammevilkårene for lokalradioene. I dag offentligjøres rapporten, og her er noen av forslagene:

Større konsesjonsområder: Arbeidsgruppen foreslår større konsesjonsområder for lokalradio enn i dag. Man foreslår blant annet å slå sammen enkelte byer med områdene rundt, med stor grad av frivillighet.

Egne sendernett for kommersiell radio: Egne sendernett skal settes av for de som ønsker å sende 24 timer i døgnet. Dette gjelder særlig de største byene.

Krav til lokalt innhold: Arbeidsgruppen foreslår at det stilles sterkere og konkrete krav til lokalt innhold i sedningene, blant annet i form av prosenter av verbalinnslag.

Sammsendingsreglene forsvinner: Med større krav til lokalt innhold mener arbeidsgruppen at dagens forbud mot samsendinger kan oppheves.

Tildeling på andre vilkår: Forslaget går ut på at søkerne ikke lenger behøver å gi en detaljert utredning om hva radioen skal inneholde, men heller redegjøre for radioens format

KOnsesjonsavgift: Det blir ingen generell konsesjonsavgift, men arbeidsgruppen vil ha vurdert en avgift for kommersielle underholdningbaserte radiostasjoner i storbyen , men de ber om en nærmere utredning av hvilke begrensinger som skal legges til grunn.

LES MER OM RAPPORTEN HER: Her er Lokalradiorapporten




 SE OGSÅ:

Opptur for Radio 1 i uke 11
30.03.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no