Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Store hindringer for fusjon

P4 og Kanal 24 jobber videre med planer om fusjon, til tross for at kulturdepartementet setter foten ned. Og det er muligheter for at også EU blir koblet inn i saken


RADIONYTT.NO - 18.02.05 - KYRRE DAHL
Advokatene til P4 og Kanal 24 jobber videre med å finne smutthull som muliggjør en fusjon mellom P4 og Kanal 24. Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har sagt et kontant nei til en slik fusjon, med henvisning til både konsesjonsforpliktelsene og den politiske intensjonen bak opprettelsen av en ny riksdekkende radiokanal. Likevel fortsetter Kanal 24 og P4 arbeidet med å finne en lovlig løsning på fusjons-problematikken, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er store hindringer for radiofusjonen. Ikke bare må P4 og Kanal 24 bli enige seg imellom og kulturdepartementet sier klart nei, både Medietilsynet og konkurransetilsynet varsler at de vil se nærmere på en eventuell fusjon. Og ikke nok med , etter det radionytt.no erfarer vurderer sterke krefter innen lokalradioene å bringe saken inn for Eftas Overvåkingsorgan, ESA, dersom ikke myndighetene stopper fusjonen.




 SE OGSÅ:

Rekord i antall solgte radioapparater
16.02.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no