Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Lanserer riksdekkende bok-kanal

Nordic Web Radio og Radio 2 Digital lanserer en egen kanal for lydbøker på DAB og Internett.


RADIONYTT.NO -16.12.04 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

Radio 2 Digital og Nordic Web Radio lanserer i mars neste år en egen bokradio som skal distribueres riksdekkene i DAB-nettet og via internett. Kanalen, som får navnet Bokradioen, skal sende lydbøker for barn og voksne 24 timer i døgnet.

Bokradioen har invitert Norges ledende lydbokforlag til et samarbeid om Bokradioen. Til nå er det inngått avtale med Fono forlag, mens det pågår samtaler med Lydbokforlaget, Cappelen og Gammafon.

- Det har vært en kraftig økning i salget av lydbøker her i landet de siste årene, og Bokradioen vil bli et unikt tilbud til alle bokinteresserte, sier redaktør Knut Lindh i Bokradioen. - Målet er å gjøre Bokradioen til et samlende forum for lydbøker i Norge.

Bokradioen blir den første kommersielle riksdekkende radiokanalen i Norge som kun sender digitalt. 70 % av befolkningen kan nå høre DAB-radio dersom de kjøper seg et radioapparat med DAB-mottaker. I tillegg vil kanalen kunne høres via Internett. Nordic Web Radio har allerede samlet alle landets ledende radiostasjoner i radioguiden Minradio, som er tilgjengelig på de fleste store internettportalene. Bokradioen vil inngå som en del av kanalutvalget i Minradio.

- En stadig større andel av radiolyttingen i Norge forgår via digitale distribusjonsformer. Allerede 12 % av Norges befolkning hører på radio via internett hver måned, og nå vil også DAB-penetrasjonen øke kraftig de nærmeste årene. Bokradioen vil være med utvide radiotilbudet for dem som går til en av de større elektrokjedene og kjøper seg en DAB-mottaker , sier Ole Jørgen Torvmark, som er administrerende direktør både for i Nordic Web Radio og Radio 2 Digital.

Den nye radiokanalens viktigste inntektskilde blir salg av reklametid. - Vi tror Bokradioen blir et viktig annonseforum både for bokforlag og andre som ønsker å kommunisere med bok- og kulturinteresserte lyttere, sier Knut Lindh.

PM slutt




 FORRIGE SAK:

Østlandsposten lager radio i Larvik
15.12.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no