Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Radio Latin America legger ned driften

Norges største etnisk-språklige lokalradio, Radio Latin-Amerika, legger ned driften fra i dag, på grunn av myndighetene.


RADIONYTT.NO - 19.04.04 - KYRRE DAHL
Fra og med i dag blir det stille fra Radio Latin Amerika. Lokalradioen har holdt det gående med sendinger for den spansktalende delen av befolkningen i Oslo i 15 år. Grunnen til nedleggelsen er ifølge radioens ledelse, uoverenstemmelser mellom stasjonen og Statens medieforvaltning og Kultur- og kirkedepartementet.

"- Det er umulig å drive en lokalradio for minoriteter i Norge under de nåvarende forutsetninger og vilkår. Uansett hva vi spør eller ber om er svaret nei, selv om myndighetene i enkelte saker er pålagt å vise særlig hensyn til lokalradioer for minoriteter", sier radioens redaktør Hans Dahle.

"Vi vurderer å legge ned virksomheten for godt. Og det ser ut som flere etniske/språklige minoritetsradioer vil følge etter i nærmeste fremtid. Vi er svært skuffet og spør om det er en slik utvikling myndighetene ønsker - hvor eteren kun stilles til disposisjon for kommersielle 24-timers radioer. Radio Latinamerika har gjentatte ganger henvendt seg til kulturdepartementet og anmodet om et møte på vegne av Foreningen for etniske lokalradioer. Vi ønsket i tillegg å overlevere en rapport over Radio Latinamerikas virksomhet. Det har gått over et år - siden vi sendte vår siste, skriftlige henvendelse. Vi har per dags dato ikke hørt fra Kulturdepartementet.", sier Dale i en pressemelding

Radiostasjonen har nærmere 40 frivillige medarbeidere og sender daglig på FM 105,8, ca. 80 timer pr. uke samt 24-timer radio over internet.




 FORRIGE SAK:

Giæver ny leder i lokalradioforbundet
19.04.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no