Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

"En trussel mot yringsfriheten"

Den nye medieeierskapsloven er en trussel mot mediemangfoldet og ytringsfriheten, mener Norsk lokalradioforbund.


RADIONYTT.NO - 25.02.04 - KYRRE DAHL
Norsk lokalradioforbund (NLRF) er svært skeptisk til forslaget til ny medieeierskapslov, der fristen for høringsuttalelser gikk ut sist mandag. Dersom forslaget vedtas kan det ramme mange lokalradioer, går det fram av høringsuttalelsen fra NLRF.

Et av områdene som kan ramme lokalradioene, er nye regler om krysseierskap mellom de forskjellige mediene ' "Vi ønsker ikke en lov som fører til de store (krysseide) mediekonsernene nå vil droppe radio som satsingsområde. Faren for det er stor fordi radio er den desidert minste mediekanalen og den minst økonomisk attraktive - samtidig som radio veier fullt ut som en sektor i bedømmelsen av multimedieeierskap." skriver NLRF i sin uttalelse.

NLRF frykter nedleggelser dersom forslaget blir vedtatt: "Lokalradiomangfoldet trenger også eiere som driver kryssmedialt både regionalt og lokalt. Konsekvensen vil kunne være områder uten lokalkringkasting. Å hindre solide eierskap for lokalkringkasting vil derfor kunne bli en trussel mot ytringsfriheten og mediemangfoldet." skriver leder i NLRF, Thor Olav Reiersdal i sin uttalelse.

Vil du vite mer om den nye medieeierskapsloven?

  • Høring - endring av lov om tilsyn med erverv i dagspresse og kringkasting
  • Pressemelding fra kulturdepartementet
  • Høringsutalelse fra NLRF PDF-fil




  •  FORRIGE SAK:

    P4 setter opp flere sendere
    24.02.04

     SØK:


    powered by FreeFind

     TIPS:

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no