Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kanal 4 kan sende fra i dag

Kulturdepartementet har gitt kanal 4 konsesjon til å starte sendinger i dag. Men det er P4 som bestemmer om Kanal 4 skal få slippe til.


RADIONYTT.NO - 22.12.03 - KYRRE DAHL
Namsretten i Asker og Bærum ga tidligere i dag P4 og Norkring medhold på alle punkter i saken om det gamle sendernettet til P4. Dermed skrudde P4 av senderne i det gamle nettet sitt umiddelbart, og det er nå stille på de fleste av P4`s gamle frekvenser. Det tok imidlertid ikke lang tid før Kulturdepartementet ga Kanal 4 klarsignal til å starte sendinger før tiden, i en såkallt framskyndet konsesjon. Dermed kan Kanal 4 i teorien starte sine sendinger i dag.

Det er bare et lite problem. Det er Norkring som driver senderne Kanal 4 skal inn på og P4 har leiekontrakt fram til nyttår, og de har ingen planer om å slippe til sin nye konkurrent. Samtidig taper Kanal 4 penger for hvert minutt som går med død eter. Ifølge kanalens egne tall kan de tape så mye som 50 millioner kroner på at det er stille på lufta før sendestart 1. januar. Dermed kan det være duket for nok en runde i retten for de to kanalene.




 FORRIGE SAK:

P4 vant frekvens-kampen
22.12.03

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no