Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

2-0 til P4 i frekvens-kampen

P4 fikk medhold i Borgating lagmannsrett idag, lille julaften. Dermed taper Kanal 4 nok en gang i kampen om det gamle sendernettet til P4. Senderne ble skrudd av i går, og det forblir dødt på disse frekvensen fram til nyttår.


RADIONYTT.NO - 23.12.03 - KYRRE DAHL
Tingretten i Asker og Bærum ga i går P4 og Norkring medhold på alle punkter i saken om det gamle sendernettet til P4. Kanal 4 fikk torsdag namsretten til gi Norkring en midlertidig forføyning til å ikke skru av de gamle senderne til P4, men etter lange muntlige forhandlinger på fredag fikk Kanal 4 likevel ikke medhold i sitt krav om at P4 må fortsette å sende på disse frekvensene til kanal 4 overtar ved nyttår. Dommen i tingretten satte den midlertidige forføyningen til side, og dagen etter ble dommen stadfestet i lagmannsretten.

P4-ledelsen er selvfølgelig svært glade for dommen i går: "Vi er godt tilfreds, og dette er helt i tråd med de juridiske vurderingene vi hadde gjort på forhånd.", sier kommunikasjonsdirektør Ole Tom Nomeland i P4 "Vi håper nå at flest mulig av våre lyttere blir med over på de frekvensene.", sier Nomeland til radionytt.no

Det gikk ikke lang tid før P4 gjorde alvor av sine trusler. Bare få minutter etter at dommen ble kjent, gikk P4 av lufta på det gamle sendernettet, slik de planla å gjøre torsdag i forrige uke. Klokka 11.30 mandag ble det stille på de frekvensene som Kanal 4 skal begynne å sende på 1. januar. Dette gjelder likevel ikke alle senderne, fordi P4 etter egen oppfatning er konsesjonsforpliktet til å dekke 90 % av landet. Når Kanal 4 går på lufta vil det altså ha vært stille i nesten 10 dager på disse frekvensene.




 FORRIGE SAK:

P4 fortsetter å sende
18.12.03

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no