Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Radiometer skal testes i Norge

TNS Gallup har fått fornyet kontrakten om lyttermålingene for norske radiostasjoner og varsler nå testing av det nye radiometeret.



RADIONYTT.NO - 11.12.03 - KYRRE DAHL
TNS Gallup skal fortsette å måle radiolyttingen i Norge på oppdrag for NRK, Radio 1, P4, Kanal 4 og Lokalradioene. En ny avtale er nå utarbeidet som blir gjeldende fra 1. januar 2004. TNS Gallup, tidligere Norsk Gallup, har vært ansvarlige for de offisielle lyttertallene i Norge siden 1995.

Partene har også blitt enige om å sette i gang testing av Radiometer, eller såkalte "Personal People Meters" (PPM), som skal fungere omtrent som et TV-meter gjør for TV-kanalene. "- Måling med PPM-utstyr går i korthet ut på at et utvalg testpersoner blir utstyrt med elektroniske lytteapparater som registrerer radiolytting gjennom dagen. Alle radiokanaler som måles blir utstyrt med et spesielt kjennesignal som PPM-måleren oppfatter og registrerer. Dette skjer gjennom hele dagen uten at forsøkspersonen behøver å foreta seg noe som helst. Ved dagens slutt "tømmes" informasjonen inn i TNS Gallups databank for analyse og den radiolyttingen som da fremkommer, vil være eksakt og presis riktig og ikke avhengig av den enkelte respondents hukommelse", forteller forskningssjef Knut-Arne Futsæter i TNS Gallup i en pressemelding. Dersom testene er vellykket, kan dette bli den offisielle målemetoden allerede i løpet av neste år.




 FORRIGE SAK:

Kanal 4 samarbeider med Nordic Web Radio
11.12.03

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no