Nyheter:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DANMARK: To nye rikskanaler på lufta

Danmark ble lørdag to nye radiokanaler rikere. Både Sky Radio og Radio 100 FM startet sine sendinger.



RADIONYTT.NO - 16.11.03 - KYRRE DAHL
Lørdag ble det danske radiomonopolet brutt. To nye rikskanaler startet sine sendinger. Det betyr at danske lyttere nå får inn seks riksradiokanaler, i tillegg til lokalradio. De nederlandske selskapene Sky Radio og Talpa Radio International vant hver sin konsesjon i en auksjonsrunde tidligere i år.

SKY RADIO har skaffet seg den såkalte FM5-konsesjonen, som har best geografisk dekning, men også flest forpliktelser, hvorav daglige nyheter er blant de viktigste. Formatet til denne kanalen er det velkjente Sky Radio-formatet, men relativt rolig pop fra de siste 30 årene, kun avbrutt av nyheter og musikk. Sky Radio har ingen programledere, men de kan bryte av musikk med trafikk-info.

RADIO 100 FM har etterhvert blitt navnet på Talpa Radios FM6-konsesjon. Denne har bare to sendere, en på 100,0 som dekker Stor-København og en på 99,9 i nærheten av Århus. Radio 100 FM vil satse på en noe friskere og mer ungdommelig musikkprofil enn Sky Radio, med morsomme programledere, og kjappe nyhets-sendinger.

Sky Radio hadde store tekniske problemer under sin premiere sending. Da sendingen skulle starte klokken 15.30 ble det stille på eteren før musikkteppet kom tilbake etter et par minutter, melder Radionyt.dk. Det som skulle vært sendt var en åpningstale av kulturminister Brian Mikkelsen




 Forrige utenriks:

DANMARK: Og stasjonens navn skal være Radio 100 Fm
29.10.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no