Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

P4 får beholde bil-lytterne

I et brev, bekrefter Norkring at P4 får beholde sin PI-kode, som betyr at alle bilradioer med RDS automatisk stiller seg inn på P4.





RADIONYTT.NO - 06.10.03 - KYRRE DAHL
Pressemelding fra P4:

Distribusjonsselskapet Norkring bekrefter i et brev til P4 at radiokanalen vil beholde sin PI-kode etter nyttår. Dette er forutsatt at det ikke kommer vedtak eller pålegg fra offentlig myndighet.

Men Kultur- og kirkedepartementet og Post- og teletilsynet har tidligere bekreftet at de ikke kommer til å foreta seg noe for å endre P4s PI-kode.

–Vi er svært tilfreds med denne bekreftelsen fra Norkring. Kanal4s trusler om rettssak og bastante uttalelser i media om at de uansett ville ta i bruk vår PI-kode, har bidratt til å skape usikkerhet hos annonsørene om vår fremtidige dekning blant bilister. Når det nå er fastslått at departement, tilsyn og distributør har helt likelydende syn på saken, håper vi denne usikkerheten er ryddet av veien, sier P4s ansvarlige redaktør og administrerende direktør, Rune Brynhildsen.

PI-koden gjør at bilradioer med RDS-teknologi, som har radioen fast innstilt på P4, automatisk blir med P4 over på nye frekvenser etter nyttår. P4 har hele tiden hevdet at denne elektroniske signaturen en del av kanalens merkevare, og følgelig ikke en naturlig del av FM4-nettet eller selve radiokonsesjonen. I sitt brev til P4 bekrefter Norkring dette syn, og skriver dessuten at det teknisk sett ikke vil fungere at to radioprogrammer har samme PI-kode. Norkring baserer seg følgelig på at Kanal4 får ny PI-kode. Norkring viser i sitt brev til P4 til den europeiske RDS-standarden. –Som Norges viktigste radiostasjon for bilister er dette en viktig avklaring for oss, sier Rune Brynhildsen.




 Forrige Innenriks:

Einar i 3 kanaler fyller 10 år
02.10.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no