Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Einar i 3 kanaler fyller 10 år

2. oktober er det 10 år siden NRK gikk over fra 2 til 3 radiokanaler. Fortsatt hører over 2 millioner nordmenn på NRK daglig.



FOTO: Radiosjef Nils Heldal.


RADIONYTT.NO - 02.10.03 - KYRRE DAHL
2. oktober 1993 gikk Petre på lufta for første gang, og samtidig ble innholdet i P1 og P2 lagt kraftig opp. NRK har siden beholdt sitt trekanals-opplegg, som populært ble kalt: "Einar i tre kanaler", etter daværende kringkastingssjef Einar Førde. Siden har det kommet mange flere radiokanaler fra NRK, Alltid Nyheter, Alltid Klassisk, NRK Stortinget og Mpetre sender fortsatt i mange byer i Norge, men NRK Metro ble tatt av lufta etter bare ett år på lufta.

Til tross for konkurranse både fra P4 og en rekke lokalradioer, har NRK fortsatt mange lyttere, ifølge tall fra TNS Gallup hører over 2 millioner nordmenn daglig på en av NRK`s kanaler. Radiosjef Nils Heldal er overbevist om at også framtiden er lys. "- NRK Radio står kjempestøtt. Vi har en god kanalstruktur, vi har dyktige medarbeidere og vi har utrolig mange lyttere som sier de er meget godt fornøyd med det vi serverer. Det er deilig å ha dette utgangspunktet når det norske radiomarkedet endrer seg så kraftig fra nyttår. Slik sett er det godt å sitte med roret nå når trekanalradioen jubilerer", sier Heldal.




 Forrige Innenriks:

Problemer for Radio Hålogaland
02.10.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no