Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Elendig halvårsresultat som ventet fra P4

P4 leverte et av sine dårligste resultat noensinne i første halvår i år, men ledelsen skylder på kampen om konsesjonen.


RADIONYTT.NO -22.08.03 - KYRRE DAHL
P4`s driftsresultat i første halvår var på bare 8,6 millioner kroner. Det er godt under halvparten av fjorårets halvårsresultat på 19,5 millioner kroner. Inntektene i første halvår er 6 millioner kroner lavere enn i samme periode i fjor med en omsetning på 103,5 millioner kroner, mens kostnadene har økt med nesten 5 millioner kroner.

Det er konsesjonskampen som er årsaken til det dårlige resultatet, som var forventet i markedet. "Vi er tilfreds med resultatet situasjonen tatt i betraktning", sier administrerende direktør Rune Brynhildsen. "Dette var et forferdelig halvår for hele organisasjonen". En god del av de økte kostnadene skyldes direkte utgifter til å konsesjonskampen, mens en god del annonsører har vært avventende til utfallet av konsesjonstildelingen, og dermed har inntektene sviktet.

P4 er nå tildelt konsesjon, den såkalte FM5-konsesjonen, med 90 millioner kroner i konsesjonsavgift. Dette ble betalt inn i juli, og er alstå ikke med i regnskapet for første halvår. Avgiften er delvis finansiert gjennom egenkapital og delvis gjennom lån. En av konseskvensene er at det ikke blir betalt utbytte i 2003, og det er strenge regler for utbytte i 2004.




 Forrige Innenriks:

Hardere konkurranse på Romerike
19.08.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no