Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

SBS kjøper Radio 1

Norges største lokalradio-kjede, Radio 1, er kjøpt opp av det internasjonale mediekonsernet SBS. Det betyr at Clear Channel trekker seg helt ut av radio i Norge.


RADIONYTT.NO -21.07.03 - KYRRE DAHL
Etter mange spekulasjoner i den seinere tid, ble det seint i forrige uke bekreftet at Radio 1-kjeden er solgt. Den nye eieren blir SBS, som blant annet eier halvparten av TVNorge, og har radio og TV-kanaler i flere andre land. I Danmark driver de blant annet The Voice, som er Danmarks største private radiokjede.

I tillegg til Radio 1 i Norge, har SBS også kjøpt Radio 2 i Danmark fra Clear Channel , og prisen for de to radiokjedene tilsammen skal være 146 millioner norske kroner, ifølge Kampanje. Det er grunn til å tro at Radio 1 Norge er verdt mest av disse to. Oppgjøret kommer i form av aksjer i SBS.

Radio 1 har stasjoner i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, i tillegg til en rekke mindre underselskaper. Men, Norsk Aller er ikke helt ute av radiobransjen, for ifølge Kampanje skal Aller beholde Klem Fm. Hva dette salget betyr for de ansatte i de involverte radiostasjonene, er ikke bestemt.




 Forrige Innenriks:

Ny stasjon på lufta i Østfold
05.07.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no