Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Myndighetene opphever eierbegrensningene

Kulturdepartementet har vedtatt å oppheve eierbegrensningene for P4. Dermed kan det være duket for at MTG overtar hele selskapet.


RADIONYTT.NO - 09.05.03 - KYRRE DAHL
Tidligere eierbegrensninger tilsa at ingen enkelt eier kunne eie mer enn 33 % av P4, men i går vedtok kulturminister Valgerd Svarstad Haugland å oppheve hele begrensningen. Dermed får P4 de samme reglene som TV2 og Kanal 4.

"Det er for så vidt en viss pragmatisme bak dette, i og med at konsesjonen går ut om noen måneder og det ikke ligger eierbegrensninger i noen av de nye konsesjonene", sier statssekretær Yngve Slettholm til Dagens Næringsliv.

Det betyr at det er fritt fram for MTG, dersom de ønsker å kjøpe alle aksjene i P4. Det har lenge vært kjent at MTG har hatt sterk innflytelse over selskapet, og mer eller mindre kontrollert radiokanalen. Selvfølgelig kan også en helt ny aktør komme på banen og overta alle aksjene.

Myndighetene vurderer også å heve grensen for nasjonalt eierskap. I dag kan ingen medieaktør kontrollere mer enn 33 % av det nasjonale markedet, men denne grensen går trolig opp til 49 % , skriver DN.




 Forrige innenriks:

Klart for radio-revolusjon i Trondheim
07.05.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no