Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Klart for radio-revolusjon i Trondheim

Statens Medieforvaltning har godkjent de nye radioplanene i Trondheim. Dermed blir trøndernes hovedstad en av de mest spennende lokalradio-byene i Norge.


RADIONYTT.NO - 07.05.03 - KYRRE DAHL
Det blir heretter fire lokalradiofrekvenser i Trondheim, mot bare to for ett år tilbake. Dermed har det nærmest skjedd en revolusjon i lokalradio-bransjen i Trøndelag, og Trondheim ser ut til å bli en av de mest spennende lokalradio-byene i Norge, både for de som hører på og de som jobber med radio. Snart er Radio 1, NRJ, Radio-Adressa på hver sin frekvens, i tillegg til flere andre stasjoner.

For ett år siden hadde Radio 1 nærmest monopol i Trondheim, men i fjor høst ble Leksvik konsesjonsområde slått sammen med Trondheim, og dermed fikk hovedkonkurrent NRJ fått sin egen frekvens i Trøndernes hovedstad, nærmest døgnet rundt. Etter det så det lenge ut til at Radio 1 måtte dele frekvens og sendetid med nykommeren Radio-Adressa, men i en kreativ løsning ble Melhus konsesjonsområde (Melhus/Skaun/Klæbu) også slått sammen med Trondheim. Ettersom både Radio 1 og Radio-Adressa også hadde hver sin konsesjon i Melhus, har de nå delt frekvensene mellom seg, og dermed blir Radio 1 alene igjen på "sin" frekvens, mens Radio Adressa får mesteparten av sendetida på den gamle Melhus-frekvensen.

Det er aktørene selv som har kommet frem til denne løsningen, som nå er godkjent av Statens Medieforvaltning (SMF). Rent formellt har SMF vedtatt å slå sammen de to konsesjonsområdene fram til utløpet av denne konsesjonsrunden, forteller rådgiver Arve Lindboe i SMF. "Vi mener at dette er en akseptabel løsning. Vi har bare satt en reservasjon om at vi vil forbeholde oss retten til å vurdere konsesjonsområdene i forbindelse med neste konsesjonsrunde" sier Lindboe.

På denne måten blir det trolig hard konkurranse mellom Radio 1, NRJ og Radio-Adressa, som mer eller mindre får hver sin frekvens, men det er også flere andre radiostasjoner i Trondheim. På den fjerde frekvensen finner vi Soft AC-stasjonen Klem FM, som riktignok har begrenset sendetid, men på denne frekvensen er det også en rekke andre lokalradiostasjoner. I tillegg sender Power Hit Radio Trøndelag fra nabo-kommunen Malvik, med rimelig god dekning i deler av Trondheim.

Radio-Adressa er snart på lufta, etter det radionytt.no kjenner til , vil Adresseavisen starte opp med sine radio-sendinger i løpet av måneden.




 Forrige innenriks:

Kun to selskaper søker på P5-konsesjonen
30.04.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no