Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

P5 vil garantert få minst 70 % dekning

P4, Kanal 5 og Norkring har inngått en avtale som garanterer at P5 vil få minst 70 % dekning fra første sendedag.


RADIONYTT.NO - 24.04.03 - KYRRE DAHL
Pressemelding: P4 og Kanal 5 har i samarbeid inngått en garantiavtale med Norkring som sikrer at det såkalte "P5-nettet" vil bygges ut og få en befolkningsdekning på minst 70 prosent fra 1. januar 2004. I tillegg vil det oppnås god veidekning fra samme dato.

Avtalen er inngått for å sikre innehaveren av "P5-konsesjonen" god distribusjon fra dag én. Garantiavtale med Norkring er nødvendig for å sikre at nettet er etablert til konsesjonsstart, uten at det på nåværende tidspunkt er avgjort hvem konsesjonæren er. Uten en slik avtale, har Norkring ikke kunnet love mer enn ca. 40% befolkningsdekning fra 1. januar 2004.

P4 stiller økonomiske garantier I forbindelse med inngåelse av garantiavtalen har P4 stilt økonomiske garantier på inntil NOK 5 millioner frem til 15. mai. Fra 16. mai og inntil leieavtale er inngått med den fremtidige "P5-konsesjonæren" vil P4 garantere for inntil NOK 30 millioner, med mindre partene velger å tre ut av avtalen før 16. mai. Samtidig har styret i Kanal 5 Norge AS garantert overfor P4 at selskapet vil inngå en leieavtale med Norkring som fritar P4 for disse forpliktelsene dersom Kanal 5 får konsesjonen.

Avtalen forutsetter at frekvenstillatelser blir gitt av Post- og teletilsynet.

–Dette er en meget viktig avtale, både konkurransemessig og kulturpolitisk, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør i P4, Rune Brynhildsen.

–Avtalen bidrar til å gjøre "P5" til en radiokanal som blir mye mer allment tilgjengelig enn det mange har trodd var mulig. Det betyr mye for profilen som allmennkringkaster at flest mulig får tilgang på kanalen. Uansett hvem som tildeles konsesjonen, så er denne aktøren avhengig av et sterkt nett fra dag én for å overleve lyttermessig og økonomisk, sier Brynhildsen.

–Dersom P4 får "P5-konsesjonen" er det viktig å ha et nett som sikrer at lytterne kan bli med oss over på nye frekvenser. Det ville ikke være tilfredsstillende med en dekning på bare 40 prosent fra 1. januar. Da risikerer den nye kanalen å miste lyttere som ikke kommer tilbake senere når dekningen utvides. Det ville ha rammet inntektene – og derigjennom forutsetningene for å oppfylle kravene til god allmennkringkasting. Men med 70 prosent dekning fra dag én er det mulig for P4 å opprettholde en betydelig lytterandel også ved bytte til andre frekvenser på "P5-konsesjonen". For annonsørene er dette riksdekning god nok, sier Rune Brynhildsen.

–Dette blir et meget bra nett fra 1. januar, med fokus på tettbefolkede områder og veier med mye trafikk. Nettet vil gi et meget godt utgangspunkt for den aktøren som får "P5-konsesjonen". Det er svært fordelaktig for de andre søkerne at P4 er villige til å gi økonomiske garantier allerede nå, slik at vi får satt i gang arbeidet, sier administrerende direktør i Norkring, Nils-Jørgen Felldal.

I utlysingsteksten legges det opp til at "P5-konsesjonæren" først behøver å bygge ut 60 prosent distribusjon innen to år. Med denne avtalen betyr det at "P5-konsesjonen" får en dekning som er vesentlig høyere enn de 60 prosentene myndighetene har satt som et minimum i utlysingen. I tillegg sikrer avtalen at dekningskravet innfris opptil halvannet år tidligere enn forutsatt i vilkårene.

PM Slutt



 Forrige innenriks:

Ordfører kaster seg inn i radiokrigen
23.04.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no