Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

P5-konsesjonen er utlyst

Kulturdepartementet har i dag utlyst p5-konsesjonen. Interesserte søkere får nå to måneder på seg.


RADIONYTT.NO - 28.02.03 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

Radiokonsesjon utlyses i dag

I dag blir konsesjon for å drive reklamefinansierte radiosendinger i FM-båndet på riksplan fra 1. januar 2004 utlyst. Dette innebærer etableringen av en ny radiokanal på riksplan i Norge.

- Vi ønsker å styrke kulturdekningen i det samlede allmennkringkastingstilbudet til befolkningen. Derfor utlyser vi en konsesjon der kanalens sendinger skal være basert på prinsippene for allmennkringkasting, med egenproduserte nyhets- og aktualitetssendinger, og med en tydelig kulturprofil som reflekterer uttrykksmangfoldet i norsk og internasjonalt kulturliv, sier statsråd Valgerd Svarstad Haugland.

Regjeringen ser på konsesjonen som et viktig kulturpolitisk virkemiddel som skal sikre befolkningen i Norge et bredt radiotilbud. Kanalen vil dekke minst 60 prosent av befolkningen i FM-båndet, med dekning i alle landets fylker. Det blir mulig for konsesjonæren å oppnå en noe høyere dekning ved å benytte frekvenser som konsesjonæren vil ha fortrinnsrett til. Kravet om at sendingene skal være basert på prinsippene for allmennkringkasting innebærer bl.a. at sendingene skal ha tematisk og sjangermessig bredde og bidra til å styrke norsk språk, identitet og kultur.

Fristen for å søke konsesjonen er 30. april 2003 kl. 1400. Departementet tar sikte på å kunne tildele konsesjonen før sommeren. Sendingene må starte senest 1. juli 2004.

Konsesjonsperioden er 10 år.

Søknadsdokumentet




 Forrige innenriks:

Dømt til fengsel etter radiokonkurs
25.02.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no