Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Dømt til fengsel etter radiokonkurs

Nyhetstjenesten PFEM gikk overende med et brak for en del år tilbake. Nå er styreformannen dømt til åtte måneders betinget fengsel for å ha lurt investorene.


RADIONYTT.NO - 25.02.03 - KYRRE DAHL
PFEM skulle levere nyheter til lokalradioene i konkurranse med Radio Nettverk og styreformann, en mann i 30-årene fra Egersund, fikk med seg en rekke investorer på prosjektet. PFEM skulle være reklamefinansiert, mens NRK og NTB skulle levere nyhets-sendingene. Prosjektet gikk brutalt overende etter kort tid, fordi reklameinntektene uteble.

Styreformannen er nylig, i Dalane forhørsrett, dømt for å ha villedet fire investorer til å satse tilsammen 1 million kroner i 1997 etter å fått høre hvor fantastisk dette skulle bli, men uten at de fikk vite om de store økonomiske problemene selskapet allerede da var i. Dette mener retten kvalifiserer til fengselsstraff, men på grunn av tilståelse og at det har gått lang tid, ble hele dommen på åtte måneder fengsel gjort betinget, skriver Dalane Tidende.

I dommen heter det blant annet: "- Den som innbys til å investere i et selskap, må ha krav på å få relevante og korrekte opplysninger om selskapets stilling. ....Om en etablerer er optimistisk og forsøker å bringe denne optimismen videre, er ikke det det samme som at han skal underslå opplysninger om den faktiske situasjonen." Egersund-mannen har selv tapt rundt 1 million kroner på prosjektet.




 Forrige innenriks:

Kreativ løsning for Radio 1 og Adresseavisen
25.02.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no