Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kreativ løsning for Radio 1 og Adresseavisen

Etter lang tid krangling har Radio 1 og Adresseavisen kommet til enighet om fordeling av sendetid i Trondheim.


RADIONYTT.NO - 25.02.03 - KYRRE DAHL
Nå ser det ut til radiostriden i Trondheim er løst. Ifølge et vedtak i Kulturdepartementet måtte Radio 1 dele sin frekvens og sendetid med Adresseavisas nye lokalradio Radio-Adressa, og dette var en løsning begge parter var svært misfornøyd med. Men, en kreativ løsning fører nå til at Radio 1 får sende døgnet rundt, mens Adresseavisen også får sende nærmest døgnet rundt.

Hvordan dette er mulig? Jo, i mange år har Radio 1 også eid The Voice, som sender fra Melhus, som er et eget konsesjonsområde like sør for Trondheim. Denne stasjonen har rimelig god dekning i byen, og ved siste konsesjons-runde ble Radio-Adressa også tildelt konsesjon i Melhus. Dermed er det duket for tidenes skifte i Trondheim: The Voice legges ned, og Radio-Adressa overtar denne frekvensen i sin helhet, sammen med Studentradioen. Dermed sitter Radio 1 alene igjen på sin frekvens i Trondheim.

Ifølge På lufta er alle de involverte radioene enige om dette, og forslaget er oversendt Statens Medieforvaltning. Etter det radionytt.no kjenner til ønsker man nå også slå sammen konsesjonsområdene, slik at både Radio 1 og Radio-Adressa får like god sender-dekning i Trondheim. Dette er det samme som man tidligere har gjort med Leksvik, som ble slått sammen med Trondheim i fjor høst. Dermed kan Trondheim nå få fire lokalradiofrekvenser mot tidligere to. I tillegg sender Power Hit Radio Trøndelag fra nabokommunen Malvik.

 Forrige innenriks:

Radio 2 blir Kanal 5 og søker P5
24.02.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no