Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Radio 2 blir Kanal 5 og søker P5

Radio 2 Digital skifter navn til Kanal 5 og satser nå alt på å få "P5-konsesjonen". Hovedkontor i Tromsø er et av virkemidlene.


RADIONYTT.NO - 24.02.03 - KYRRE DAHL
Radio 2 Digital, som var en av søkerne til "P4-konsesjonen" har nå finpusset strategien framfor utlysningen av "P5-konsesjonen". Selskapet skifter navn til Kanal 5 AS, og styret har vedtatt at Kanal 5 skal søker på den nye konsesjonen. Kanal 5 eies fortsatt av Norsk Aller, Clear Channel, Kristen Riksradio og flere andre. Med på samarbeidet er blant annet Avisenes Nyhetsbyrå og avisa Nordlys.

Pressemelding:

Kanal 5 søker P5 konsesjonen for å gjøre det norske medietilbudet komplett. Vi vil lage en radio for det moderne Norge ut fra vårt hovedkontor i Tromsø.

NRKs tre radiokanaler og Kanal 4 må suppleres av en radio som fokuserer på modernitet, kultur, livsstil og trender, for at det norske radiotilbudet skal være helt. En slik radio vil vi skape. Vårt P5 skal appellere spesielt til kvinner som leser Magasinet i Dagbladet og som trives med Skavlands ”Først og sist” på tv.

Det norske mediebildet er ikke komplett før et riksdekkende etermedium er etablert i Tromsø og Nord-Norge. Det kan Valgerd Svarstad Haugland gjøre noe med nå. Det vil være ren parodi å gi begge de kommersielle radiokonsesjonene til Lillehammer. Da vil to radioer sende vegg i vegg fra mjøsbyen, mens Nord-Norge holdes utenfor det riksdekkende radiotilbudet.

- Kulturministeren har en historisk mulighet. Hun kan samle Norge til ett medierike gjennom tildelingen av P5 konsesjonen. Jeg regner med at hun er klok og benytter anledningen, sier Hans Kr. Amundsen, sjefredaktør i Nordlys og leder av styringsgruppen i Kanal 5.

Kanal 5 het tidligere Radio 2 Digital AS, og har skiftet navn for å være i posisjon til å etablere P5 fra 1. januar 2004. Selskapet har konsesjon for riksdekkende digitalradio og var en av søkerne til P4-konsesjonen.

Noe helt annet enn P4

Kanal 5 vil ta for seg et bredt spekter av temaer innenfor kunst, humor, litteratur, film, estetikk og livsstil. Kanalen vil speile at det moderne Norge består av mange kulturer og varierte uttrykk. I Kanal 5s musikkmagasiner vil vi gi god plass til moderne musikk og musikk som i dag ikke får sin fortjente oppmerksomhet i eteren. Tromsø er det perfekte sted for en radio som vil la lytterne ta del i fremtiden innen musikk og moderne livsstil. Byen har i mange år vært en kulturell trendsetter.

- Vi er i dialog med en rekke miljøer i kultur- og musikk-Norge i utviklingen av radiokanalen. Norsk Form og Musikkinformasjonssenteret, for å nevne noen, sier Hans Kr. Amundsen.

- Kampen om P4-konsesjonen er over og vi bruker alle ressurser på å skape et spennende programformat som vi tror vil appellere til en stor, moderne lyttergruppe. Noe lignende det programkonseptet som vi vil beskrive i vår søknad, vil P4 Radio Hele Norge ikke kunne tilby med troverdighet i sin P5-søknad. Det P4 har servert lytterne i mer enn ni år ligger langt fra den radioen vi skal lage, sier adm dir Ole Jørgen Torvmark i Kanal 5.

Kanal 5

Kanal 5 Norge AS, som tidligere het Radio 2 Digital AS innehar en konsesjon for kommersiell digital radiokringkasting (DAB). Selskapet ledes av adm dir Ole Jørgen Torvmark og eies blant annet av Norsk Aller og Kristen Riksradio. Kanal 5 har inngått samarbeid med avisa Nordlys, og selskapets hovedkvarter vil bli i lokalene til Nordlys i Tromsø. Med på Kanal 5-laget er også Bergensavisen, Avisenes Nyhetsbyrå og den samiske avisa Min Aigi.

 Relaterte saker:

Frekvensene for P5
21.02.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no